Mit hoz a szeptember?

Lesz itt mindenféle katasztrófa, újra eljön közénk Jason Statham és Bridget Jones, lesznek magyarok és Tim Burton film is, de ami a legjobb, lesznek zombik is!

Az A mestergyilkos - Feltámadás egy a sok Jason Statham akciófilm közül, és itt a szép Jessica Alba kegyeiért verekszik a szűkszavú kopasz hős, az A művészet templomai: BOSCH - A gyönyörök kertje viszont általános műveltségünket gazdagítja Hieronymus Bosch műveinek bemutatásával és elemzésével. Az A remény receptje  egy bájos japán dráma, amely egy utcai palacsintasütő „univerzumában” játszódik, kevés szereplővel, sok finom rezzenéssel. míg Szexkemping címmel egy vérbő holland vígjáték érkezik. A hónap második hetében a Stephen Frears rendezte Florence - A tökéletlen hangban Meryl Streep kornyikál egy sor, amit mindenki kénytelen elviselni, mert sok pénze van, míg a Kilenc életben Kevin Spacey-ből macska lesz, és ez vagy a színész karrierjének mélypontja, vagy csak kellemes kikapcsolódás volt számára egy  könnyed darab elkészítése.

Clint Eastwood a Sully - Csoda a Hudson folyónban megtörtént esetet dolgoz fel a mindig megbízható Tom Hanks főszereplésével – ő játssza a pilótát, aki egy kettős motorhiba után biztonságban letesz egy utasszállító repülőgépet a Hudson folyó vizére. Annak idején hatalmas siker volt az első Bridget Jones film, kérdés, hogy annyi év után meg lehet-e ismételni ezt a teljesítmény a Bridget Jones babát várral? Az Ütközés nagyjából az, amit a cím ígér, egy nagyszabású autós ütközés Nicholas Hoult, Anthony Hopkins és Ben Kingsley főszereplésével, ami látványos, de különösebb tartalmat ne várjunk tőle. A Snowden Oliver Stone visszatérése lehet a nagy kiszivárogtatási üggyel és Joseph Gordon-Levitt főszereplésével – de ki tudja, akár pocsék is lehet.

A filmművészet egyik legnagyobb klasszikusa a majdnem 75 év után leporolt Casablanca. Azon persze vitatkozhatunk, hogy Kertész Mihály műve megérdemli-e ezt a kitüntetett státuszt és tényleg olyan jó-e, amilyennek mondják, de ez nem változtat a tényen, hogy a filmre ránehezedik az elmúlt évtizedek érzelmi többlete, az, hányan nézik könnyes szemmel és hányszor idézik azt, hogy „This is the beginning of a beautiful friendship!” Gagarin címmel egy 2013-as történelmi film jutott el hozzánk némi fáziskéséssel, a Görögországban játszódó, több szerelmi szálon futó törtenet pedig azért lehet nekünk izgalmas, mert egyik hőse Osvárt Andrea. A Gólyák a hónap gyerekfilmje, de ebben a verzióban pont nem a gólya hozza az újszülöttet, mert ők egy multinacionális internetes áruszállító cégnél vállalnak szállítmányozást, helyettük egy rakás mindenféle állatra jut a nehéz feladat. A Kiéhezettekről azt mondják, az elmúlt évek egyik legjobb horrorja, ráadásul a most nagyon is menő zombis alműfajban. A közeljövőben az emberiség nagy része egy fertőzés áldozatává vált., a „kiéhezettek” emberek húsával táplálkoznak, a gyógyírt pedig egy rakás olyan gyerek jelentheti, akik kiéhezettek, de megőrizték emberi tulajdonságaikat, sőt, kiemelkedően magas intelligenciával rendelkeznek

Mindenki nyugodjon meg, lesz magyar film is, a Kút, ahol a semmi közepén álló lerobbant benzinkúton ragad egy kisbusznyi, nyugati munkára tartó prostituált a hétvégére. Mást nemigen tudni a történetről, de ahol ennyi csinos nő verődik össze és nagy a meleg, ott biztosan történik valami izgalmas, ráadásul a rendező az a Gigor Attila, akinek a 2008-as A nyomozó óta repesve várjuk a második nagyjátékfilmjét! Magyar cigányokról szól az osztrák Mérges Buddha, és elérkezik Hajdu Szabolcs új játékfilmje, az Ernelláék Farkaséknál, egy kényszerű vendégség története.  

Minden rosszban van valami jó! A Deepwater Horizon olajfúró torony 2010-es kigyulladásában majd elsüllyedésében, amely az amerikai felségvízen történt eddigi legnagyobb olajszivárgást okozta, az a jó, hogy izgalmas katasztrófatörténet készülhetett Mark Wahlberg, Kurt Russell a szép Kate Hudson főszereplésével a megtörtént események alapján. Ez a Mélytengeri pokol! Az új Tim Burton mozinak, a Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekeinek vajmi kevés köze van a valósághoz, egy, különleges adottságokkal felruházott gyerekeknek otthont adó iskoláról szó, tisztára, mint az X-Men filmekben, csak olyan meseszerű és Vándorsólyom kisasszonyt a gyönyörű Eva Green alakítja.