Mozizz ingyen! Lesz öregedni képtelen Brad Pitt, dínók és szuperhősök

Megint túl vagyunk egy fárasztó héten, a hétvégén pedig megint csupa klassz dolgot nézhetünk a kanapéról. Például a ’70-es évek egyik legjobb filmjét, vagy Vince Vaugh egyik legjobb komédiáját.

Péntek

2016-ban már kifejezetten nehéz elhinni, hogy Vince Vaughn valaha is volt vicces, főleg párban Owen Wilsonnal a Gyakornok után, ezért a péntek egy tökéletes nap arra, hogy kellemes meglepetések érjenek bennünket. A lassan 11 éves Ünneprontók ünnepe ugyanis ma is megállják a helyüket és megérthetjük belőle azonnal, miért volt anno mind Vaughn, mind pedig Wilson sztárkomikusként számon tartva. Az esküvőkre nőzni bepofátlankodó csalókról szóló film ráadásul igen bámulatos színészgárdát tud felsorakoztatni, hála annak, hogy 2005-ben még nem mindegyikük volt sztár. Felbukkan benne Christopher Walken, Rachel McAdams, Isla Fisher, Will Ferrell, és a Dr.Quinnként megismert Jane Seymour is. Sőt, az ekkor még kezdőnek számító, ma az egyik legismertebb színészként jegyzett, kétszeres Oscar-jelölt Bradley Cooper szerepel a filmben, így megnézhetjük, miből is lett a cserebogár és a 100 milliós filmeket a vállán vivő A-listás szupersztár. 

Ünneprontók ünnepe: VIASAT3, Péntek (Április 22.) 23:30

Szombat

Szombaton a bőség zavarában válogathatunk, hisz láthatjuk akár a Jurassic Park 2-t is, ami bár nem tud felérni a megismételhetetlen elődhöz – ahogy azóta se semmi – de messze a legélvezhetőbb folytatása Spielberg dinós frencsájzának, nem egy jelenet árulkodik a mester zsenijéről. Megnézhetjük továbbá az egyik első állomását is annak, hogyan lett Matthew McConaughey-ből mindenki által körberöhögött unalmas szépfiúból napjaink egyik legkarizmatikusabb színésze Az igazság ára című filmben, ahol piszok jól alakít ügyvédet. Ugyanakkor ha valami igazán különlegesre vágyunk, akkor nincs kérdés, Roman Polanski klasszikusa, A kínai negyed egyszerűen kihagyhatatlan. Máig mind a rendező, mind pedig Jack Nicholson egyik legkiemelkedőbb munkája a filmtörténelem egyik legjobb fináléjával.

Jurassic Park 2. – Az elvesett világ: VIASAT3, Szombat (Április 23.) 18:25

Az igazság ára: RTL KLUB, Szombat (Április 23.) 22:45

A kínai negyed: DUNA TELEVÍZIÓ, Szombat (Április 23.) 21:40

Vasárnap

Talán nincs súlyosan alulértékeltem Marvel szuperhősfilm, mint az Amerika Kapitány: Az első bosszúálló. Hogyan lehet érdekessé tenni egy olyan hősről szóló eredetsztorit, aki nem túl komplex és túl tiszta, az örök pozitivitást szimbolizáló karaktert a drámázó sötét Batmanek korában? Hát aranyos, ellenállhatatlan retró hangulattal, megidézve annak a kornak a kalandfilmjeit, amiben a film is játszódik, ehhez pedig a Rocketeer rendezője, Joe Johnston a megfelelő ember. Ráadásul Steve Rodgers figurája azért is megnyerő, mert hiába lesz kis nyüzüge srácból az akkori világ legerősebb embere, ugyanaz az egyszerű és jóságos srác marad, aki segít a gyengébbnek. Ráadásul mindjárt mozikban a harmadik Amerika Kapitány-film, még nem késő bepótolni! De persze azt is megnézhetjük, hogy a Harcosok klubja rendezőinek kezei közt Brad Pitt hogyan fiatalodik vissza öregemberből csecsemővé a többszörösen Oscar-jelölt Benjamin Button különös életében.

Amerika Kapitány - Az első bosszúálló: RTL KLUB, Vasárnap (Április 24.) 19:50

Benjamin Button különös élete: VIASAT3, Vasárnap (Április 24.) 17:30