Parádézzon veteránokkal a Múzeumok Éjszakáján!

Az autós újságírás ámokfutói, a Totalcar.hu szerzőinek szervezésében különleges autós program vár június 24-én, szombaton a Múzeumok Éjszakája rendezvénysorozat Hungexpón tartott állomásaként.

A Parkoló Parádé egy olyan ingyenes autós találkozó, ahol boldogan elfér egymás mellett a sleeper-Mercedes, a kandzsikkal teli, japán belpiacos, biturbo Toyota Supra, a csillogóra restaurált veterán és a mindennapok ütközeteiben patinássá érett youngtimer, a sárga földig ültetett cult-klasszikusok a Volkswagen csoport autóiból, a negyven év harcait magán viselő MadMax-Capri és a röfögő amerikai V8-asok mellett a hibrid-suhogás.


Fotó: Rézmányi Balázs / Totalcar

A Múzeumok Éjszakáján ráadásul ez a csodálatos egyveleg megelevenedik és az ezernyi parkolóból a legérdekesebb 50 autó színes, szagos, hangos és mozgó kavalkáddá válik. Az automobil történetének 50 különlegességével a Hungexpo területén, egy erre kijelölt, biztonságos körön furikáznak a tulajdonosok. Csak felülsz a kék metróra, eljössz az Örs vezér terére, ahol felpattansz a VT-Arriva Parkoló Parádé járatra, az Expo buszok megállójából, az Örs vezér térről amely a rendezvény ideje alatt, este héttől tízig negyed óránként jár, bejössz a IV-es kapun a Passzázsra és máris behuppanhatsz a hosszított Rolls-Royce Silver Shadow puha bőrülésére. Nem te, a csajod és a srácod lesz az egyetlen, aki ezt tervezi, ezért némi türelemre és sorban állásra szükség lehet, de ha kellően kitartó vagy a Rolls után jöhet a Pagoda Mercedes, az ALS-ét hangosan csattogtató Mitsubishi Lancer Evo, egy kecses Honda NSX, a Chevy Impala vagy épp egy szoci autócsoda.


Fotó: Rézmányi Balázs / Totalcar

Ha beszippantott az autóbuzéria és megfertőzött a veterán-vírus, akkor nem kell messzire menned, hogy megtudd: vajon az öreg autózás neked való hobbi? Csikós Zsolt, a Totalcar tapasztalat öregautó-rajongó és -használó szerzője a Hungexpo fogadó épületében tart előadást arról, hogy kinek való a veteránozás.

Fotó: Rézmányi Balázs / Totalcar

A rendezvény teljesen ingyenes, a szervezők csak arra kérnek, hogy hozd magaddal a türelmedet, a kíváncsiságodat és a jókedvedet, de hagyd otthon a turulszárnyas övcsatdíszed és a csajod fémzáras rediküljét, mert ezek megsérthetik a kiállított autók fényezését vagy üléskárpitjait.

Totalcar Parkoló Parádé Múzeumok Éjszakája Edition műszaki adatok

Gyártási idő: 2017. június 24. 19:00 és 22:00 óra között
Gyártási hely: Budapest, X. kerület a Hungexpo külső területén a IV-es és V-ös kapu felől a belső parkolóban és a passzázs alatt.
Motor: a 100-as busz, amely negyedóránként indul az Örs vezér teréről.
Karosszéria: ezernyi álló és vagy ötven különféle mozgó, részletesen itt van mind.
Ár: a belépés és a parkolás is ingyenes.

További információk:
http://totalcar.hu/belsoseg/2017/06/09/parkolo_parade_xvi._muzeumok_ejszakaja-autoztatas/
https://www.facebook.com/events/703552299831080/