Programajánló szobaszerdázóknak

Szeszélyesen indul a nyár, bőven adva okot az óvatos merészkedőknek a visszahúzódásra. Szerencsére az online tartalom nem hunyászkodik meg könnyen, rengeteg kínálatából megszórja a szobát. Ráadásul a fesztiválok is éledeznek, még, ha csak képernyőn is, de könyv, vagy kiállítás, egyre megy, mind nézhető! Hej, Június!, te meg nyomjad alá a zenét!

Sárkány Győző grafikus kiállítása

június 3. 7:00

A Gaál Imre Galéria online kiállítása. 

 

Margó Irodalmi Fesztivál

június 3. 8:00

Margó Irodalmi Fesztivál a járványhelyzetre való tekintettel 2020. június 3-7. között online valósítja meg a kilenc év alatt megkerülhetetlenné vált irodalmi ünnepet, ami idén ötven programmal jelentkezik. 

 

Háy János: Ne haragudj, véletlen volt

június 3. 14:00

A szerzővel Valuska László beszélget.

 

Zenedoboz - 11. rész MODERN ZENE - Online közvetítés!

június 3. 14:00

Hollerung Gábor ismeretterjesztő zenetanodája epizódonként egy-egy zenei témát taglal, felölelve a zenetörténet teljes spektrumát. A tizenkét perces részekből álló előadás-sorozat negyven epizódon keresztül, akár tízéves kortól élvezhető, színes, változatos módon avatja be nézőit a zene teljességébe.

 

Tárlatvezetés - Csáth: A varázsló halála

június 3. 15:00

Rendhagyó tárlatvezetés a Csáth Géza halálának 100. évfordulója alkalmából rendezett emlékkiállításon.

 

Kálmán Gábor: A világ legvidámabb embere

június 3. 15:30

A szerzővel Mészáros Sándor beszélget. 

 

Veronaki: Kuruttyoló Békakirály Mesekoncert

június 3. 16:00

Délutáni családi MeseFotel a VERONAKI duóval: A kuruttyoló békakirály. A koncertet a Liget Online Gyermeknap csoportban, virtuálisan tudjátok követni, megtekinteni – legyetek bárhol is a világon. A csoportba itt tudtok jelentkezni.

 

Móser Ádám erkélykoncert élő közvetítés

június 3. 17:00

Móser Ádám harmonikás minden nap délután öt órakor ad egy minikoncertet, amin saját számait és improvizációit hallgathatod.

 

Margó Extra: Orvos-Tóth Noémi

június 3. 17:00

Az Örökölt sors című könyvének megjelenése óta vezeti az eladási sikerlistákat, hatására több tízezren kezdtek el kutatni családjuk kapcsolatrendszerében, múltjában és, ami a legfontosabb, önmagukban. Orvos-Tóth Noémi nagyon jól ismeri az emberi lelket, most egy kicsit ő is ad magából. 

 

Inzulinrezisztenciáról másképpen

június 3. 17:45

Miután az inzulinrezisztencia különféle tünetek formájában is megnyilvánulhat, ezért beazonosÍtása nehéz. Következő előadásukból megtudhatják, hogy hogyan ismerhetik fel és azonosÍthatják be az inzulinrezisztencia tüneteit, hogy mik azok az érzelmi mintázatok, amelyek tartós fennállása ezen tünetek megjelenéséhez- és idővel súlyosbodásához vezet, illetve ami a legfontosabb, megtudhatják hogyan adhatják vissza testeteknek az egyensúlyt.

 

Játékszín: Két nő

június 3. 18:00

Történik napjainkban egy budai lakásban, egy esős őszi délután... Majd télen, tavasszal, nyáron. Az első jelenetben két nő érkezik zajosan, ázottan az esőtől. Csinos hölgyek: divatos ballonban az egyik, elegáns kabátban a másik. Az egyik szüntelen beszél a mobilján, kezében tömött cekker, aminek egyik szeme belegabalyodott a másik kabátgombjába, ezért őt szinte maga után húzza a szobába...A neves drámaíró új komédiája két nő különös találkozásáról.

 

Szentesi Éva: A legfontosabbat utoljára hagytam

június 3. 18:00

A szerzővel Juhász Anna beszélget.

 

Can Togay János: Átmeneti ember – Válogatott versek 2010–2020

június 3. 19:00

A szerzővel Karafiáth Orsolya beszélget

 

Első Magyar Karantén-Színház: Cifra palota

június 3. 19:00

Az írók előszava: "Azért nem lehet mindent a koronavírusra fogni. A falubeliek által csak Cifra palotának hívott, hajdan szebb napokat látott ház a vírustól függetlenül is fogva tartja a lakóit. Se ki, se be.” Játszódik: 2020 márciusában, a koronavírus idején, Kohut András bácsi, azaz a Papa és Ági közös otthonában.

 

Fesztiválakadémia Budapest 2019

június 3. 19:30

A 2019. július 23-i hangversenyen Bartók 5. vonósnégyesét Kokas Katalin, Kokas Dóra, Kelemen Barnabás és Dmitry Smirnov játszotta. Most ismét hallhatjuk, Fazekas Gergely kommentárjával.

 

Karanténestek 58. - Budapesti Fesztiválzenekar

június 3 19:45

Ma este szerenádokkal és tangóval zárhatjuk a napot. Hallgassátok a Budapesti Fesztiválzenekar művészeinek kamarakoncertjét! A koncertet itt hallgathatod.

 

Hey, June!

június 3. 20:00

Nyárköszöntés, szezonzárás, szieszta és fieszta. A Müpa egyik legstabilabb rendezvénysorozata a Hey, June!, ami az intézmény 2005-ös indulása óta minden júniusban egyszeri, máshol nem látható hazai produkciókkal alapozza meg a nyári fesztiválszezont. Olyan koncertekkel, amelyek extra csavarokkal nyújtanak felejthetetlen élményt. 

 

Tátrai Band / HEY, JUNE!

június 3. 20:00

Az 1989 óta működő Tátrai Band tagjai a legelismertebb hazai muzsikusok közé tartoznak. Pályafutásukat számos nagylemez és aranylemez fémjelzi, és olyan ismert számok, mint a New York, New York vagy a Küszöbön túl. A Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben nem játszottak korábban, ezért izgalmas világukat ezen a koncerten legnagyobb slágereikkel és néhány különleges zenei csemegével is fűszerezik. A felvétel a Müpa 2018. december 17-i koncertjén készült.

 

Spiró György: Malaccal teljes éveink

június 3. 20:00

A szerzővel Margócsy István beszélget.