Robert De Niro folyamatosan keménykedik

  • PORT.hu / PORT.hu

Robert De Niro szép hosszú karrierje során olyan sokat forgatott, hogy akár minden héten ajánlhatnánk tőle öt tévében látható filmet. Hogy éppen most tesszük ezt, csupán a véletlen műve. A következő napokban leginkább akciódús és/vagy durva szerepekben találkozhatunk vele.

A 657-es járat

Közel húsz évvel Martin Scorsese Casinója után a színész ismét szerencsejátékban érdekelt főgengsztert játszik A 657-es járatban. Az idős férfiban pályája vége felé új, nyugtalanító érzések éledeznek, és még az meglehet, hogy maradt benne valami jó. Alkalmazottja (Jeffrey Dean Morgan) is ebben bízik, de hogy okkal teszi-e, az csak egy kiadós buszeltérítés után derülhet ki.

Férfibecsület

Puzsér Róbert egyik kedvenc „toleranciafilmjében” De Niro a haditengerészet kötelezően ordibáló kiképzőtisztjeként csodálkozik rá a valós személyt alakító Cuba Gooding Jr. etnikai és testi akadályokat egyaránt legyőző szuperképességeire.

Gyilkos szezon

Az úgy kezdődött, hogy a szerb és az amerikai elment vadászni. Aztán kibukott, hogy a szerbet nem is a szarvasok érdeklik. A dolgok kissé elfajultak, a boszniai háború előtörő emlékei közt vergődő exkatonák pedig addig nyomták le felváltva a másikat, amíg megdöbbentő felismerésre nem jutottak azzal kapcsolatban, hogy ki is itt a rosszfiú. A Gyilkos szezonban hősünk John Travoltával csap össze.

A rajongó

Az a vád sosem érhetné De Nirót, hogy ne tudna rendesen bekattanni, ha éppen arra van szükség. A rajongóban például Wesley Snipesnak mutatja meg, miért rossz híresnek lenni. Egy sztárt mindig az őt szerető emberek emelnek fel igazán, a Snipes játszotta baseball-játékos azonban azt kívánja, bárcsak tenné már le az a fura fickó, aki egyre több erőszakot alkalmaz az „érdekében”.

A gyilkos médium

Számos mozi indul ki abból az alapszituációból, amely szerint tudósok „paranormális” jelenségekről rántják le a leplet, egészen addig, amíg bele nem futnak valami igazi, esetleg nagyon annak látszó buliba. Margaret (Sigourney Weaver) és Tom (Cillian Murphy) sok kis halat elkapott már, de az öreg, vak médiumot (De Niro) még mindig úgy ünnepli az egyszerű nép, mintha nem lenne az univerzum legnagyobb kóklere. Bár lehet, hogy nem is az. De gyilkolni mindenesetre gyilkol. Vagy nem.

Mikor lesz a tévében?

 

A 657-es járat: hétfő (május 30.) 2:40, HBO2 

Férfibecsület, hétfő (május 30.), 15:50 AMC 

A rajongó: kedd (május 31.), 18:55 FILMCAFE 

Gyilkos szezon: szerda (június 1.), 23:15, csütörtök (június 2.), 2:55 FILM+ 

A gyilkos médium: vasárnap (június 5.), 21:00 VIASAT 3