Sigourney Weaver nem örül az Alien: Covenantnak

Ridley Scott új Alien-filmje beelőzte a Neill Blomkamp-féle Alien 5-öt, holott annak már rég kész a forgatókönyve.

Sigourney Weavernek idén két nagy dobása volt: az ő hangján szólalt meg Szenilla a Némó 2-ben, és a Szellemirtók 3-ban is feltűnt, így most mindkét filmet sajtókörúton reklámozza. De a napokban lesz 30 éve, hogy bemutatták a mozik A bolygó neve: Halált, így természetesen a banánfejű űrlényekről is sokan kérdezik a 66 éves színésznőt.

Weaver az Entertainment Weekley-nek mesélt a következő Alien-filmjéről - ami ugye nem a Ridley Scott-féle Alien: Covenant lesz, hanem a Neill Blomkamp-féle folytatás, ami szerinte

nagyon jó film lesz, egy nagyon jó forgatókönyvből.

Csak sajnos a Fox stúdió arra kére Blomkampot és a színésznőt, hogy halasszák el a forgatást, mert Ridley Scott második Prometheus filmje elsőbbséget élvez. Weaver szerint

ez nagyon rossz dolog, mert már minden készen állt a forgatáshoz.

Ehhez képest Ridley Scott már javában forgatja a saját Alien-filmjét, ami jövőre mozikba is kerül, a parkolópályára kényszerített Blomkamp az új filmjével, a The Gone Worlddel kénytelen vigasztalódni, Sigourney Weaver pedig James Cameronnal készíti elő az Avatar-folytatásokat. Az Alien 5-ről (ami így valójában már Alien 6 lesz) egyelőre semmit sem lehet tudni, azon kívül, hogy az eredeti tervek szerint közvetlen folytatása lenne A bolygó neve: Halálnak, olyannyira, hogy Hicks és a Newt nevű kislány, akik az Alien 3 elején meghaltak, élnek és virulnak benne, csak épp 30 évvel öregebbek.

Weaver szerint ez az új Alien-film abszolút méltó lesz a James Cameron nevével fémjelzett, akciófilmes hangulatú sci-fi világhoz, és végleg lezárja Ellen Ripley szörnyek elleni harcát. Ami persze nem azt jelenti, hogy a karakter meg fog halni (bár ugye már ilyen is történt, pont az Alien 3 végén). Azt viszont nem tudni, mikorra készül el a film, 2018 előtt ne nagyon várjunk ár.