Szerdán is lesz miből válogatni - fogyaszd a kultúrát online!

Remek színházi előadásokat foghatunk ki, de online jógaóra és érdekes beszélgetések is lesznek.

Ébredj velünk! - Suhanj Fitness #maradjotthonchallenge!

április 1. 8h

Ma home office tesióra a Suhanj Fitness stúdió szuper oktatói segítségével, akik a facebookon élőben jelentkezve instruálnak majd titeket! Indítsátok velük a napot!

 

Zenés gyermekfoglalkozások Veronakival LIVE

április 1. 10.30h

Rendszeres interaktív zenés, mesés live gyermekfoglalkozás a karantén idején Veronikával. A live közvetítéseket a Veronaki zenekar Facebook-oldalán tudod követni. 

 

Csopa Ovi- és Sulikaland

április 1. 11h

Kémcső Jenő és Spatula Sára játékos foglalkozásai ovisoknak és kisiskolásoknak, hogy a Csodák Palotája kényszerű bezárása után se maradjon senki tudományos kalandok nélkül. Főleg a kicsik ne! Hétköznap Kémcső Jenő és Spatula Sára bemutatja nektek kedvenc kísérleteit, melyeket otthon ti is el tudtok készíteni. A kísérletekat amúgy mindenki elvégezheti otthon is, és anyának sem kell aggódnia, hogy fekete füst önti el a nappalit, hiszen teljesen ártalmatlan tudományos projektekről van szó, amik nemcsak játszva tanítanak, de hihetetlenül szórakoztatóak is. Minden nap kikerül majd egy lista a Csopa blogoldalára, hogy mit készítsetek elő a következő napi kísérletezéshez. Az adásokat pedig itt tudjátok követni.

 

Ember Márk #karanténkult

április 1. 14h

Ember Márk Darren Shan Rémségek cirkusza című könyvét fogja felolvasni nektek, minden nap, 14:00-tól. Az ifjúsági horrorregény 2000-ben jelent meg, és nem csak az olvasóközönség, de a kritikusok elismerését is elnyerte. Ha kedvelitek a vámpírsztorikat, szeretni fogjátok, kora délutáni chillezéshez tökéletes lesz! A livestreamet Márk saját instáján, facebookján, és a Maradj Otthon! fesztivál facebookján is nézhetitek majd!

 

Vámos Miklós karanténban

április 1. 16h

Április 1. szerdán 16 órakor, Vámos Miklóst kérdezi Nyáry Krisztián arról, hogy mivel tölti a karanténos napokat és milyen olvasmányokat ajánl. Az esemény linkje.

 

Paprikajancsi kalandjai online

április 1. 12h; 16h

Házhoz jön a kolozsvári Puck Bábszínház. Ezen a héten is új előadásokkal jelentkeznek, amelyeket naponta kétszer fognak közvetíteni, 12.00 és 16.00 órától. Az előadások a WonderPuck Utcai Fesztivál Facebook-oldalán lesznek elérhetők, a fenti időpontokban. Ha valaki lemaradna a hétfői és szerdai közvetítésekről, az hétvégén bepótolhatja. További információt a bábszínház honlapján található.

Bánkitó Online | Utak az erdőben - Beszélgetés a kunyhólakók helyzetéről

április 1. 16h

Az Utcáról Lakásba Egyesület olyan embereknek biztosít segítséget, akiknek egy heti tartalékuk sincsen, a munkájuk nem végezhető otthonról, vagy épp alkalmi munkából élnek, szolgáltatásokban dolgoznak, konyhán vannak, takarítanak, építőipari munkákban dolgoznak. Olyan emberekről, akár nyugdíjasokról, egyedülálló anyukákról van szó, akik nemrég törtek ki a hajléktalanságból, vagy költöztek be végre családok átmeneti otthonából egy igazi otthonba.

Ezeket az embereket az ULE szociális munkásai a fellépő probléma miatt korlátozottan tudják látogatni- nyugdíjasok kerülése, védőfelszerelések hiánya, de nagyobb probléma, hogy a támogatásuk képlékennyé vált. Az Egyesület felkészült arra, hogy az egyéni kockázatokat kezelje, de nem tudnak számolni egy, minden támogatott család fizetőképességét egyszerre veszélyeztető vészhelyzettel. Ráadásul a legrosszabb egészségi állapotú bérlőiknek élelmiszerre és gyógyszerre is szükségük van. Ezekről a problémákról és az őket ért tapasztalatokról fog beszélni Kovács Vera, az Utcáról Lakásba Egyesület Munkatársa. A beszélgetést egyben összekötik  Kovács Vera, "Utak az erdőben" című könyvének bemutatásával.

 

Bánkitó Online | Tabuk nélkül. 2 │ Beszélgessünk a szexuális felvilágosításról

április 1. 17h

Szabad Terek összeköt és nyilvánosságot teremt.

A Tabuk nélkül sorozat második eseményén a szexuális felvilágosítás témáját veszik górcső alá: a Labrisz Leszbikus Egyesület, a Háttér Társaság a YELON - a szülőség tanulható együttműködésének az Auróra x Bánkitó Karanténfesztivál biztosít szabad teret. Az eseményen való részvételhez ZOOM alkalmazás szükséges!

 

Búgócsiga Muzsika online

április 1. 17h

Töreky Zsuzsi zenepedagógus, és nem mellesleg az Aranykapu Gyermekzenekar alapító tagja, minden nap 17 órától várja a kisgyermekes családokat Facebook-oldalán.  A játszani, énekelni, mondókázni vágyó gyerekek élőben követhetik Kerekítő manó történeteit, hallgathatnak népdalokat, nézhetnek diafilmet, de lesz mozgás és zongorajáték is. Az élő adásokat itt tudjátok követni.

 

Esti mese Tompetivel

április 1. 18h

Tompeti esti mesét mond a gyerekeknek, és mindenkinek, aki szereti a meséket. Tompeti és Barátai váratlanul jelentek meg a színen. Közvetlenségüknek, játékosságuknak köszönhetően a gyerekek rögtön barátjuknak fogadták őket. Tompeti és Csillagszemű 2009 óta szórakoztatja és tanítgatja a zene nyelvén keresztül a legkisebbeket. Élőzenés koncertjükön sok érdekes hangszerrel is megismerkedhetnek a gyerekek, úgymint furulya, szájharmónika, arab és afrikai dobok, kazu, gitár és egyéb zenélő kütyük. És most még az is kiderülhet, hogy a zenekar tagjai nemcsak a hangszerekhez értenek kitűnően, hanem parádésan mondanak mesét is. Ne hagyjátok ki! Ide klikkeljetek!

 

Nirvana Live! jógaóra Brigivel és Ádámmal - #maradjotthonfesztivál

április 1. 18h

Hamarosan elérhető leszNirvana Online Jógaweboldala, de addig sem akarták, hogy jóga nélkül maradjatok, ezért indulásig Live! jógaórákkal várnak Titeket! A szerda esti live óra különleges lesz, hiszen ketten tartják. A készülő oldal ugyanúgy kettőjükk energiájából születik, mint ez a jógaóra, ezért először szerették volna megmutatni nektek, hogy külön-külön milyenek, most pedig azt, hogy milyen, ha közösen hívnak életre valami olyat, amire egyedül már nem lennének képesek... A live videó azeseménynél, a Facebook oldalaikon (Egyed Brigi,Diószegi Ádám) és aNirvana Online Jóga oldalon lesz elérhető!

 

Orlai Produkció: Élet.történetek.hu - A Mi Józsink - online közvetítés

április 1. 19h

Mi is kell ahhoz, hogy egy, sokáig állati sorban tartott kisember a saját(!) csillogó Mercedesét vezethesse? Hogy - egy adott pillanatban - ő parancsolhasson a rettegett Vezérnek? Hogy megforduljon a világ? Hogy mi kell hozzá? Kelet-Európa újkori történelmének összes fintora. Privát történelem - szigorúan alulnézeti szempontból. És ahhoz mi kell, hogy egy egyszerű parasztasszony képes legyen kikaparni a gyerekét a biztosnak látszó halálból? Zsigeri őserő, vak zsigeri hit, nem kevés csoda, meg, talán, alkalmanként egy-egy kisfröccs.
Két himnusz az élethez. Közvetítés az Orlai YouTube-csatornáján

 

Scheuring Kata és a Zeneakadémia Szimfonikus Zenekara - Zeneakadémia Koncertközvetítés/5

április 1. 19.30h

Km.: Scheuring Kata (fuvola), a Zeneakadémia Szimfonikus Zenekara; vez.: Takács-Nagy Gábor; szakkommentátor: Mona Dániel Haydn: 94. (G-dúr) szimfónia, Hob.I:94 („Üstdob/Meglepetés”)
Mozart: 1. (G-dúr) fuvolaverseny, K. 313 A felvétel 2016. december 13-án készült.

 

Karanténestek 17. - Budapesti Fesztiválzenekar

április 1. 19.45h

Km.: Hrib Radu, Kostyál Péter, Lesták Bedő Eszter (hegedű), Pilz János, Mózes Anikó (barokk hegedű), Fekete Zoltán (brácsa), Mahdi, Kousay (cselló), Kertész György (barokk cselló), Báll Dávid (zongora), Varga Judit (csembaló), Tallián Dániel (fagott), Szabó András (kürt), Csikota Gergely (trombita), Sztán Attila (harsona), Bazsinka József (tuba) Franz Scubert: a-moll szonáta, D 385
Wolfgang Amadeus Mozart: Duók
Rózsa Miklós: Szerelmi téma a Ben Hur c. filmből (Kotyál Péter átirata)
Georges Bizet: Farandole a L'Arlésienne szvitből (Kostyál Péter átirata)
Johann Sebastian Bach: C-dúr triószonáta, BWV 1037
Giles Farnaby: Fancies, Toys And Dreams (1. The Old Spanoletta - 2. Tell Me Daphne - 3. A Toy - 4. The New Sa-Hoo) Link az eseményhez.

 

LD Smash

április 1. 20.30h

QuaranTIME Home Sessions sorozatban minden este más stílus és műfaj képviselője mutatkozik be és szórakoztat minket a bezártság estéin.

 

Spirit Színház: Csin-csin - online közvetítés

április 1. 23h

Összecsendül két pohár: Csin-csin. Párizsban egy angol asszony meg egy olasz férfi problémája a házasságtörés.

Nem egymással. Az asszony férje a férfi feleségével folytat viszonyt. Mrs. Pamela Piquet a férjét keresi, Cesareo Grimaldi felejtést az italban. Örkény István fordításában egy pergő, szellemes, ám végkifejletét tekintve keserű komédiát láthatnak. A legjellemzőbb talán a "Hogyan legyünk könnyen, gyorsan alkoholisták" vagy a "Miként rontsuk el végleg életünket" szlogen lehet. Válasszanak! Perjés János, Nagyváradi Erzsébet nehéz emberi sorsokat mutat fel páratlan eleganciával, miközben Piaf és Aznavour slágerei csendülnek fel Babicsek Bernát harmonikáján. Közvetítés itt.