Szerdán se menj sehova, #maradjotthon!, #szórakozzotthon!

Ismét összegyűjtöttük Nektek a napi programokat, annak érdekében, hogy úgy kerekedjetek fel szórakozni, hogy nem mentek sehova! Ma a színházi előadások erősítenek.

Zenés gyermekfoglalkozások Veronakival LIVE

április 8. 10:30

Rendszeres interaktív zenés, mesés live gyermekfoglalkozás a karantén idején Veronikával. A live közvetítéseket a Veronaki zenekar Facebook-oldalán tudod követni. A Veronaki zenekart Tarján Veronika énekes, meseíró és Mogyoró Kornél ütőhangszeres, zeneszerző alapította. A zenekart népszerű és nagyszerű zenészek alkotják és teszik különlegessé. A Veronaki mesés világa Tarján Veronika meséiből és szövegeiből építkezik és alkot egy teljesen egyedülálló zenei világot, amit a gyermekek és a felnőttek is örömmel hallgatnak.

 

Hamupipőke online

április 8. 12:00, 16:00

Az előadást a burleszk jeleneteket idéző intermezzók, a színészek és a marionettbábuk összehangolt játéka teszi dinamikussá. Az igényesen kivitelezett jelmezek és bábuk, az ötletes díszlet, a jó színészi alakítások, a meglepetésszerűen bekövetkező drámai fordulatok, az élő tánczene maradandó élményt ígér gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. Az előadások a WonderPuck Utcai Fesztivál Facebook-oldalán lesznek elérhetők, a fenti időpontokban. Ha valaki lemaradna a hétfői és szerdai közvetítésekről, az hétvégén bepótolhatja. További információt a bábszínház honlapján található.

 

Kerekítő manós mondókázás online

április 8. 16:00

Kerekítő manó vár benneteket egy mondókás együtt játszásra! Játékvezető: J. Kovács Judit, drámapedagógus, a Kerekítő 17 tagú Mórás mondókáskönyv-család és baba-mama foglalkozáshálózat gazdája. Az eseményre a KEREKÍTŐ központi Facebook-oldalán tudtok majd rákapcsolódni - szerdánként 16 órakor!

Darvasi László a karanténban! - Beszélgetőtársa Nyáry Krisztián

április 8., 16:00

"Sokan kérdezték tőlem az elmúlt napokban, milyen könyveket ajánlok karanténba rekedt sorstársaimnak a járvány idején. Elmondtam, és szívesen elmondom ezután is, hogy én mit olvasok, és mit ajánlok másoknak, de van egy sokkal jobb ötletem. Munkatársaimmal azon dolgozunk, hogy a jó könyvek a mai nehéz körülmények között is eljussanak az olvasóhoz. A választást talán segíti, ha az olvasók is megtudják, milyen könyvek jelennek meg mostanában vagy mit érdemes keresni a régiek közül."

 

Móser Ádám erkélykoncert élő közvetítés

április 8. 17:00

"Minden nap 17:00 órától rövid, élő erkélykoncerttel jelentkezem!
A rövid koncerteket az oldalamon, és remélhetőleg itt is sikerül majd megosztanom, arra kérek mindenkit, online kövesse ezeket, vigyázzunk egymásra, mindenki maradjon otthon. Minden nap játszom pár számot. Köszönöm! Vigyázzatok magatokra!" Link az eseményhez.

 

Bánkitó Karanténfesztivál Online | Távoktatás hátrányos helyzetű emberek szemszögéből

április 8. 17:30

A koronavírus miatt hirtelen megváltozott a világ. Az iskolák bezárása és a távoktatás bevezetése új nehézségek elé állítja a tanárokat, szülőket és gyerekeket egyaránt. A kialakult helyzet fokozattan érinti a hátrányos helyzetű fiatalokat. A felmerülő kérdésekre moderált, online kerekasztal beszélgetésen keresik a választ. Résztvevők:
▪ Szilveszter Áron - BAGázs Közhasznú Egyesület
▪ Ruszó András - Van Helyed Alapítvány
▪ Tóth Ádám, Iványi Júlia - érintett tanárok
Az eseményt facebook live-on tudjátok majd követni, kérdéseiteket pedig kommentben várják.

 

Boridalok: Tücsök mesék - Jégvilág LIVE

április 8. 18:00

Ezen a kis hétköznapi zenés tücsökmese-sorozaton keresztül összefűzve mutatja be Bori, a tavaly októberben megjelent "Süss fel kicsi nap" zenés verseskötet dalait. Minden dalhoz készült egy kis mese is, melyben a tücsök kalandjait követhetik nyomon a gyerekek, majd a mese végén kapnak egy megoldandó kérdést a következő fejezethez, amivel ők maguk is alakíthatják a történetet! Írd te is a mesét Borival! A zenés mese minden hétköznap 18.00-kor kezdődik. És itt tudjátok követni!

 

Bánkitó Karanténfesztivál Online | Online széder

április 8. 18:30

Online széder Lamm Dáviddal, Schönberger Ádámmal és a Dor Hádással.

 

 

Orlai Produkció: Élet.történetek.hu... - Erzsike - online közvetítés

április 8. 19:00

Igaz történetek sorozata a közelmúltból. Lengyel Nagy Anna történetei színpadra alkalmazva Mi is kell ahhoz, hogy egy, sokáig állati sorban tartott kisember a saját(!) csillogó Mercedesét vezethesse? Hogy - egy adott pillanatban - ő parancsolhasson a rettegett Vezérnek? Hogy megforduljon a világ? Hogy mi kell hozzá? Kelet-Európa újkori történelmének összes fintora. Privát történelem - szigorúan alulnézeti szempontból. Közvetítés itt

 

Centrál Színház: Vízkereszt + Quimby (1-2. felvonás) - online közvetítés

április 8. 19:00

Szerdán és csütörtökön egy olyan archív produkcióval jelentkeznek a Facebook oldalukon, mely évekig volt a Centrál (akkor még Vidám Színpad) zászlóshajója, mérföldkő a színház történetében. Közvetítés itt

 

Bánkitó Karanténfesztivál Online | Karanténkurzus

április 8. 19:00

Multidiszciplináris ONLINE kurzus a járványhelyzetben a Szájensz Szeánsztól! Az egyetem és a közoktatás digitalizálásával szeretnék ők is kivenni a részüket a távoktatásból, és segíteni minden hétre valami tudományos kontentet hozni nektek. A témákat különböző diszciplínák kutatói hozzák, igazodva az aktuális helyzethez. A tudomány végtelen sok területe adhat érdekes adalékot a jelenlegi helyzet megértéséhez, a jelenlegi helyzeten keresztül pedig mindenki megismerhet tudományos területeket, elméleteket, és kutatókat.

 

Első Magyar Karantén-színház - Tasnádi István: Húzzál újat

április 8. 19:00

A mű a Literával közösen meghirdetett Karanténdráma-verseny első felolvasószínházi bemutatója. Közvetítés itt

 

Óbudai Danubia Zenekar, vez.: Hámori Máté, km.: Balogh Ádám (zongora)

április 8. 19:30

A Semmelweis-emlékév részeként. A 2018. szeptember 22-i hangverseny felvétele.

 

Karanténestek 24. - Budapesti Fesztiválzenekar

április 8. 19:45

A Budapesti Fesztiválzenekar (BFZ) muzsikusai március 16-tól a tervek szerint minden nap Karanténesteket tartanak, hogy a nagyzenekari hangversenyek hiányában is zenei élményt biztosítsanak a közönségnek. Az online követhető kamarakoncerteket, amiket a zenekar próbaterméből közvetítenek, azoknak ajánlják, akik a bezártság időszakát tartalommal, szívmelengető dallamokkal szeretnék megtölteni.

 

Életem a korona idején - #írókkaranténban - Sausic Attila

április 8., 20:00

Az írói műhely intim tér. Amikor épp nem fordult ki a világ a négy sarkából, az olvasó nemigen lát be a függöny mögé. Most viszont, az egymás iránti felelősség miatt, nemcsak a pékek, a tanárok vagy villanyóraleolvasók, hanem az írók is vesztegzár alá kerülnek. Remélhetőleg remekművek írására használják fel ezt a kényszerű nyugalmat.

Ripoff Raskolnikov Livestream! The Theme: ROADS

április 8. 20:30

"Drága Barátaim!

Szerda este 20:30-tól adok egy kis szobakoncertet itt a FB-on, tartsatok velem! Nagy örömet okoztatok, hogy annyian megnéztétek a múltkori livestream. Arra gondoltam, hogy néha megismételném ezt a szobakoncertet, ne unatkozzatok ti se meg én se! Addig is maradjon mindenki otthon, s vigyázzatok magatokra! Ripoff"

 

Spirit Színház: Máraira hangolva: Szepes Mária és Faludy - online közvetítés

április 8. 23:00

Három klasszikus mester - egymás kortársai voltak. Színházi estünkben véleményüket, gondolatviláguk hasonlóságát vagy éppen különbözőségét mutatjuk be. Gondolatok a hazáról, vallásról, hitről, barátokról, művészetről, az élet igazi értékeiről. Eközben megszólalnak gitáron egy évszázad közismert dalai. A Spirit Színház "Mesterek" sorozatának előadása. Közvetítés itt

 

Ákos: koncert a Szigeten, 2012

április 8. 20:00

Ma 20:00-kor debütál Ákos 2012-es, Sziget fesztiválos koncertfilmje a YouTube-on! A premiert vele együtt nézhetitek, és közben kérdezhettek tőle a chaten!