Űrlény, bűntudat, Pentagon

A hétvégén három hős háromféle ellenféllel küzd, változó sikerrel. Jön az Antarktiszon tomboló, jégből kiolvadt bestia, a ház, amely talán mégis valami más és a védekezésre kényszerítő védelmi miniszter.

Akit nem hagy nyugodni a kérdés, hogy egy élet-halál harcból vajon Kurt Russell vagy Mary Elizabeth Winstead kerülne ki győztesen, azt A dolog 2011-es remake/előzmény-keveréke közelebb viheti a megoldáshoz. A Cool péntek éjjeli filmjében ugyanis a Winstead játszotta paleontológus ugyanazzal az idegen és barátságtalan valamivel csap össze, amely harminc évvel korábban Russell karakterét is próbára tette. A történet nem sokat változott, a steril CGI viszont eléri, hogy visszasírjuk a bájosan gusztustalan nyolcvanas évekbeli szörnyábrázolást. Az újabb változat elsősorban azoknak ajánlott, akiket zavart, hogy az előzőben egy nő sem szerepelt. Itt most kettő is van, ráadásul csak az egyik nyílik szét. Tisztára megéri.

Az ellaposodó szombati bulikat segíthet érdekfeszítő filozófiai és/vagy irodalomtörténeti diskurzusba fordítani a Tv2 éjfél után kezdődő horrorja, A 8 kör, amelynek két főszereplője a Dante nevet viselő apartmanház és a lelkiismeret-furdalástól szenvedő fiatal lány, Jessica. Miután utóbbi beköltözik előbbibe, elszabadul a… mi is? Talán purgatórium? Ha másra nem is, arra mindenképpen jó ez a zagyva, de hangulatos alkotás, hogy utána néhány percig csendben elmerengjünk, kezünkben egy gimiből megmaradt, diákkönyvtáros kiadású Isteni színjátékkal. 

A vészjósló című Nincs kiút a már emlegetett nyolcvanas évekbe repít vissza, a kor jellegzetes, bugyborékolást dörrenésekkel megtörő szintizenéjével és az egyszer fess egyenruhában feszítő, máskor felül kigombolt ingben dohányzó Kevin Costnerrel. Hősünk szabadulni próbál a magánéleti viharok sújtotta Pentagon szorításából, lefejel egy-két fürt banánt, belebotlik Imanba, Sean Younggal pedig olyan jól érzi magát a taxiban, hogy az még a Nagy durranás 2. alkotóit is megihlette. A bőrét mentő minisztert eközben Gene Hackman hozza rutinosan. A krimi-drámával a Story 4-en zárhatjuk a hetet, nyugtázva, hogy az összes rém közül mégiscsak a politikusok a legparábbak. 

A dolog, péntek, COOL, 23:10 
A 8 kör, szombat, TV2, 00:05
Nincs kiút, vasárnap, Story4, 21:25

A cikket ők írják: hogyvolt.blog.hu