Vége Harrison Ford biciklikörútjának, már forog a Szárnyas fejvadász 2

A film hivatalos címe Blade Runner 2049, és már stábfotó is készült a munkamegbeszélésről.

Nemcsak a rossz idő miatt lett vége Harrison Ford országjáró bringakörútjának, amitől az elmúlt hetekben hangos volt a magyar sajtó, hanem azért is, mert most már tényleg gőzerővel forog a Szárnyas fejvadász 2. Aminek a New York-i Comic Conon bejelentették a hivatalos címét is: Blade Runner 2049. A stáb egy fotót is közzé tett, amin az új rész rendezője, Denis Villeneuve tart épp munkamegbeszélést az eredeti film rendezőjével, Ridley Scottal, valamint a két főszereplővel Harrison Forddal és Ryan Goslinggal. 

 

#jaredleto #harrisonford #ryangosling #ridleyscott #denisvilleneuve #bladerunner #bladerunner2049

FUCK-YEAH-JARED-LETO (@fuck_yeah_jared_leto) által közzétett fénykép,

Ford a nálunk készülő filmben természetesen ismét az 1982-es első részben megismert Rick Deckardot alakítja, aki Ridley Scott szerint bár replikánsokra vadászott, valójában maga is replikáns volt. Ryan Gosling és Jared Leto karaktereiről viszont semmit sem tudni, mint ahogy arról sem, kit alakít Robin Wright, Ana de Armas, Dave Bautista, Carla Juni, Mackenzie Davis és Lennie James a pont egy év múlva, 2017 októberében mozikba kerülő filmet. Egyedül az biztos, hogy a futurisztikus Los Angelest helyettesítő Budapest látványterve bitang jól néz ki az eddig kiszivárogtatott concept artokon:

bladerunner2_2.JPG

Ez meg valami köztisztasági járműnek tűnik, de lehet akár rendőrségi csapatszállító is:

bladerunner2.JPG

A film sztorijáról viszont továbbra is elég keveset tudni. Annyi biztos, hogy forgatókönyvet ugyanaz a Hampton Fancher írta, aki az első részét jegyezte, és a Blade Runner 2049-hez felhasználta azokat a jeleneteket is, amiket az 1982-es változatból a drága külső forgatás és az olcsón megszerzett nagyvárosi díszletek miatt Ridley Scott kidobott. Ilyen volt többek között a régi nyitójelenet is, amiben Rick Deckard egy westernhangulatú, futurisztikus farmon intézi el az első szökött replikánst:

10493589_e51854651caf2d70e290146b0968051c_wm.jpg

Sajnos a magyarországi filmforgatást egy szörnyű tragédia árnyékolta be nyáron: meghalt egy 28 éves díszletépítő a Felsőkert utcai Origo stúdióban, miután egy leomló díszletfal romjai közé szorult, és már nem tudták megmenteni az életét. A temetésén a rendező és Ryan Gosling is ott voltak, a stáb pedig előtte gyűjtést rendezett az elhunyt családjának, hogy abból fizethessék ki a ceremóniát. (via Movieweb)