Végre kiderült, hogy fog kinézni Mads Mikkelsen az új Star Wars-filmben

Hollywood kedvenc dán színésze alakítja a Halálcsillag tervezőjét a Zsivány Egyesben.

A hétvégén Londonban tartották meg a Star Wars Celebration Europe 2016 című Csillagok háborúja-bulit. Itt debültált a Zsivány Egyes legújabb trailere is, de sajnos ezt csak a helyszínen csápoló rajongók láthatták, a netre még nem került ki. Megjelent viszont egy werkfilm az idei Star Wars-folytatáshoz, ami eléggé megosztotta a rajongókat, mivel a Birodalom és a Felkelés katonái egy pálmafás-tengerpartos helyszínen csapnak össze. Ezzel a környezettel elvileg az Apokalipszis mostot és a többi vietnami háborús filmet szerették volna megidézni az alkotók, de inkább röhejesre sikerült a látvány: sokan már szörfdeszkát vagy gumimatracot cipelő Darth Vadert vizionáltak a homokos fövenyre!

A film ugyanis az 1977-es Csillagok háborúja előtt játszódik, és azt meséli el, hogyan sikerült megszereznie egy bátor Felkelő kommandónak Jyn Erso (Felicity Jones) vezetésével a Halálcsilllg terveit. A dolgot persze némikébb bonyolítja, hogy a lázadó lány apja, Galen Erso tervezte meg a Halálcsillagot a Birodalom számára. A készítők szándéka szerint az idősebb Esro nem lesz feltétlenül gonosz. Inkább azokra a fizikusokra, első sorban a Manhattan-terven dolgozó Robert Oppenheimerre, az atombomba egyik atyjára fog hasonlítani, akik a tudomány diadalaként tervezte meg a világ legpusztítóbb fegyverét, és csak későn jött rá, hogy azt a katonai vezetés tényleg pusztítani akar vele, nemcsak elrettenteni. A birodalmi tudóst Mads Mikkelsen alakítja, akiről a hétvégén kiszivárgott az első, Star Wars-jelmezes fotó is:

letoltes_3.jpg

A további szereplőkről egyelőre ennyit lehet tudni: Diego Luna lesz a Felkelésnél szolgáló Cassian Andor kapitány, aki totális ellentéte a rovott múltú, vadóc Jynnek. Donnie Yen egy Chirrut Imwe nevű, vak harcos szerzetes lesz a filmben, Jiang Wen pedig egy Baze Malbus nevű, nagydarab harcművész, aki a tradicionális fegyvereknél maradt a modern lézerstukkerek világában. Riz Ahmed Bodhi Rookot, a Felkelés forrófejű pilótáját alakítja, Alan Tudyk pedig K-2SO-t, a biztonsági droidot, aki Gareth Edwards rendező szerint egy anti-C-3PO lesz a filmben, mert a jelleme és a termete inkább Csubakkáéhoz hasonlít majd.

untitled-15-720x299.jpg

A filmben feltűnik majd Warwick Davis is, aki A Jedi visszatérben a Wicket nevű ewokot alakította, később pedig más Lucasfilm-filmekben és az előzménytrilógiában is feltűnt - ezúttal a Lázadók kistermetű tüzérét alakítja. A Zsvány Egyes idén decemberben kerül a mozikba.  (via Geektyrant)