Végre szombat! Ezeket a programokat nézd online!

Kezdődik az adventi időszak, szóval szombaton pihenjünk rá, készülődjünk, hangolódjunk. Ehhez pedig remek programokat tudunk ajánlani. Jó böngészést!

Kalandos Pagonyfeszt

Online, november 28., 11h

November minden szombat délelőttjén családi kikapcsolódással várnak mindenkit a Pagony Facebook-oldalán. Együtt eljuthattok a legizgalmasabb helyszínekre, találkozhattok érdekes emberekkel és hallgassatok sok-sok izgalmas történetet. Az utolsó alkalommal, november 28-án, 11 órától kezdődően a Pagony kalandos könyvei köré kalauzolnak benneteket.

Táncszínház ON - Kulcsár Noémi Tellabor: Állatok farsangja

Online, november 28., 11h

A vetítés összhangban mozdul a táncosokkal, a tér olykor kitágul, máskor összeszűkül. Érzékeket borzoló kaland óvodásoknak, kisiskolásoknak és szüleiknek.

Budapest Bábszínház: Boribon és Annipanni

Online, november 28., 15h

A Boribon és Annipanni előadás nem más, mint egy szeretetteljes, nagy ölelés. Az előadás jegyvásárlás után követhető.

Svetlana Maraš Live Set

Online, november 28., 15h

Szerb experimentális kortárs bemutató Svetlana Maraš (Radio Belgrade Electronic Studio) és Bane Jovančević (Drugstore) két órás speciális élő szettjében. Az élő online koncertet a Lahmacun Rádió oldalán követhetitek.

Kolibri MobilMesék

Online, november 28., 18h

A Kolibri Színház művészei naponta egy-egy mesét adnak elő, amit itt követhettek.

Vígszínház: Hallgatni akartam

Online, november 28., 19h

 A Hallgatni akartam vallomás egy értékvesztett időszakról, egyben pontos rajza a polgári Európának és Magyarországnak, Hegedűs D. Géza felejthetetlen előadásában az e-színhaz oldalán.

Gózon Gyula Kamaraszínház: Csirkefej

Online, november 28., 19h

Spiró György tragédiája, az először 1985-ben színpadra állított Csirkefej a mai, modern magyar drámairodalom egyik emblematikus darabja, amit ez alkalommal a Jászai Mari díjas Árkosi Árpád rendez a Gózon Gyula Kamaraszínház korábban Szakonyi Adáshibáját, Schwajda Himnuszát vagy Borbély Szilárd Akár Akárkijét felvonultató, kortárs magyar drámákat bemutató sorozatában. Az előadást jegyvásárlás után követhetitek.

Szubjektív virtuális tárlatvezetés Nagy Feróval

Online, november 28., 19h

Online program! Szubjektív tárlatvezetés Nagy Feró énekes, színész, dalszövegíróval, a Beatrice és az Ős-Bikini frontemberével a Beat ünnep. Kőbányai János fotói cimű kiállításon.

Kulteátrum - Petőfi Sándor: A helység kalapácsa

Online, november 28., 19h

Petőfi 1844-ben írta ezt a remekművet. Műfaji meghatározása: "eposz-paródia". Előadja: BESENCZI ÁRPÁD - Jászai-díjas színművész.

Pesti Magyar Színház: Valahol Európában

Online, november 28., 19h

Az előadás a hűségről, bátorságról, barátságról szól, az emberségről az embertelenségben a háború sújtotta Magyarországon. Az előadást jegyvásárlást követően nézhetitek meg.

Müpa Home LIVE - Don Giovanni pasticcio

Online, november 28., 19.30h

A  koncert megtekinthető a Müpa honlapján és YouTube-csatornáján.

MaszkaBál - Haja Zsolt operaestje vendégekkel

Online, november 28., 20h

A 2019/20-as évad Kamaraénekese, Haja Zsolt ritkaságokkal fűszerezett operaestjét láthatják az érdeklődők a Hevesi Sándor háziszínpadról. A közvetítés 20:00 órakor kezdődik a Facebookon.

Közép-Európa Táncszínház: XVII. Ifjú Koreográfusok Fóruma demonstrációk

Online, november 28., 20h

Az Ifjú Koreográfusok Fóruma (IKF) a Közép-Európa Táncszínház (KET) kivételes tehetséggondozó- és –kutató programja, melynek elsődleges célja a koreográfusi utánpótlás lehetőségeinek javítása, a fiatal koreográfusok helyzetbe hozása. Az előadást jegyvásárlás után követhetitek.

Móser Ádám - téli minikoncertek

Online, november 28., 20h

Móser Ádám minden este rövid, kb. 10 perces minikoncertet ad saját szerzeményiből, improvizációiból, amit élőben, a  facebook-oldalán közvetít.

Online Zenés Körút: Vivaldi, Uccelini, Gabrieli, Fontatana, Buonmente

Online, november 28., 20h

A BFZ művészeinek minikoncertjét a Budapesti Történeti Múzeumból élőben közvetítik.

Láthatáron Csoport: Hagyaték

Online, november 28., 20h

Az előadást Martin Miller (2019 áprilisában magyarul is megjelent) könyve, A tehetséges gyermek igazi drámája - Alice Miller tragédiája ihlette. Az előadás megtekintéséhez szükséges technikai információkról a jegyvásárlást követő néhány napon belül, e-mailben küldenek majd részletes tájékoztatást!

A Nyitott Akadémia 2 napos online programsorozata: Lelki egészség - Nehéz időkben is

Online, november 28-29.

A november 28-29-i ingyenes kétnapos pszichológiai beszélgetéssorozat mindegyik szakértője abból a témából hoz Neked ajándékot, amivel éppen foglalkozik, amiről a legutóbbi – vagy éppen megjelenés előtt álló – könyve szól. A programsorozat teljesen INGYENES, de regisztrációköteles, a beszélgetéseket egy zárt csatornán közvetítik mindazoknak, akik velük tartanak.