10 dolog, amit nem tudtál John Malkovichról

John Malkovich ma ünnepli 65. születésnapját. Lássunk róla néhány érdekességet!

1. Kövér kisfiú volt

Négy testvérével együtt sokat lógtak a szomszédságban, mert szüleik olyan sokat dolgoztak, hogy alig voltak otthon. A kis John kövérkés fiúcska volt, aztán 16 évesen gondolt egyet, és két hónapon keresztül csak gyümölcszselét evett - le is fogyott vagy 30 kilót, amit azóta sem hízott vissza.

 

2. Szeret kötni

Valahogy nehéz elképzelni azt, hogy órákon keresztül csendesen kötöget, bár, lássuk be, ez kitűnő módszer a nyugalmas pihenésre. Hímezni is szeret, és saját ruhakollekciót tervezett.

 

3. Az egyik filmjét soha nem fogod látni

Malkovich írta és a főszerepet játssza Robert Rodriguez 2015-ös 100 Years: The Movie You Will Never See (100 év: A film, amit soha nem fogsz látni) című filmjében, ami három lehetséges jövőképet mutat be. Csakhogy a filmet száz évre gondosan elzárták, így leghamarabb csak 2115-ben lehet majd megnézni, azonban mintegy ezren lepték meg a még meg sem született utódaikat, hogy jegyet vettek a jövőbeli vetítésre. A film egyébként a Remy Martin Louis XIII konyakot reklámozza.

 

4. Majdnem ő lett Zöld Manó a Pókemberben

Sam Raimi 2002-es Pókemberében felkínálták neki a Zöld Manó szerepét, de nem élt a lehetőséggel. Azonban a tervezett, majd lefújt negyedik részben Malkovich játszotta volna a Keselyűt - utóbb a Pókember: Hazatérésben Michael Keatont láthattuk a repülő gazfickóként.

 

5. Buszvezető volt

Szórakoztató és tanulságos, hogy a legnagyobb hírességek miféle munkákat végeztek, mielőtt befutottak volna - mi, kevésbé szerencsések, aztán maradunk is ezeknél. Malkovich buszsofőr volt,  méghozzá iskolabuszt vezetett, és nagyon élvezte, viszont többek között dolgozott egy gyorsétteremben is, ahol "káposztát darabolt".

 

6.  Utálja a saját hangját

"Amikor a saját hangomat hallgatom - amit próbálok nem tenni -, úgy hangzik, mint egy olyan emberé, akibe hosszú, hosszú éveken keresztül erős gyógyszereket tömtek" - mondta egyszer Conan O'Brian műsorában.

 

7. Megmentette egy öregember életét

2013-ban épp Toronto utcáin sétálgatott, amikor egy 77 éves férfi elesett, és egy éles fémdarabbal megvágta a torkát.  Malkovich rögvest a segítségére sietett, és míg a mentőt várta, elszorította a vérző sebet.  A férfinek ezt mondta: "A nevem John, és hamarosan rendben lesz."

 

8. Különös esete az ólálkodóval

Egyszer a Central Parkban egy, a nyomában settenkedő alak gyalázni kezdte, mire Malkovich hazament, átöltözött, hogy elegáns utcai ruhája ne menjen tönkre, majd egy vadásztőrrel visszament, hogy helyre rakja a kurafit.

 

9. Zombi Malkovich

A Call of Duty: Advanced Warfare című játék Exo Zombies változatában Bill Paxton, Jon Bernthal, Bruce Campbell és Rose McGowan oldalán egy katonát "alakít", aki a későbbiekben ocsmány, vérszomjas zombivá változik.

 

10. A Tom Cruise menet

Charlie Kaufman, A John Malkovich menet forgatókönyvírója senki mással nem tudta elképzelni a filmet, eleve úgy írta meg a történetet, hogy reménykedett a színész közreműködésében. Malkovich túl nárcisztikusnak vélte az ötletet, és azt kérdezte, miért nem Tom Cruise fejébe járkálnak ki-be a szereplők? Furcsa módon a New Line Cinema elnöke azzal utasította el a produkciót, hogy "mi a francért nem lehet Tom Cruise?"

(Forrás: Ranker, Geeks)