10 film, amit mindenképpen megnézünk a nyáron

Főleg a gyerekfilmek hasítanak majd a nyáron, de lesznek szuperhősök, oroszlánok, vicces kölykök, izmos férfiak, dögös bérgyilkosnők és visszatér Quentin Tarantino is!

Toy Story 4

A PIXAR animációs stúdió első nagyjátékfilmje nem csak az első teljes egészében számítógéppel készült rajzfilm volt, hanem egy egész generáció kedvence, és ezen a két folytatás sem változtatott, és úgy nézett ki, búcsút mondtunk Woodynak, a játék seriffnek és társának Buzz Lightyearnek. És milyen nagyot tévedtünk! Visszatértek, új barátokat és új ellenségeket szereztek, és van köztük olyan, aki végre megtanulja, hogy nem attól lesz egy játék igazi játék, hogy gazdája van. A negyedik rész nem hoz szégyent a korábbi Toy Story filmekre, sőt!

Időpont: 2019. június 20.

Yesterday

Mi lenne, ha az egész világ elfelejtené minden idők egyik legzseniálisabb zenekarát, a Beatlest? Mi lenne, ha csak te emlékeznél a felejthetetlen slágerekre? Mi lenne, ha elkezdenéd játszani a mesés négyes dalait, és egy csapásra világsztár válna belőled? És mi lenne, ha a hirtelen hírnév kikezdené a magánéletedet?A Trainspotting, a 28 nappal később és a Gettómilliomos rendezője, Danny Boyle új, romantikus vígjátékában ezekre a meglehetősen meghökkentő kérdésekre is választ kapunk ezen a nyáron. És aki szereti a Beatlest, az el fog alélni, és hát vannak belőlük páran…

Időpont: 2019. június 27.

A kis kedvencek titkos élete 2

A 2016-os kasszasiker folytatása arról, mit művelnek kedvenceink minden nap, miután mi elmentünk munkába vagy iskolába. Az első rész produkálta az eredeti, vagyis nem folytatás vagy remake vígjátékok közül a legjobb nyitó bevételt, a nem animációs filmeket is beleértve. A rendező ismét Chris Renaud (a Gru-filmek, Lorax), az író pedig Brian Lynch (Minyonok), a producer pedig az Illumination alapítója és nagyfőnöke, Chris Meledandri, hősünk pedig megint a jópofa foltos May, akiről gazdája azt gyanítja, viselkedészavaros. Persze minden kutya az, de ez most más! Mi viszont arra vagyunk kíváncsiak, milyen szerepet kap a zakkant albínó nyuszi, Hógolyó, és visszatér-e a tetovált disznó!

Időpont: 2019. július 4.

Pókember: Idegenben  

Tom Holland immár a harmadik színész a Pókember bőrében, de ő annyiban más, hogy már a Marvel moziverzum része, a néhai Tony Stark nagy barátja, mentoráltja, és a Végjátékban történtek nyilván lenyomják majd a Póki egyébként általában vidám hangulatát is. Még Európában is, mert ide ruccan ki Peter Parker osztálytársaival, de a morcos Samuel L. Jackson, vagyis Nick Fury itt is megtalálja, és felkéri, hogy küzdjön meg a másik dimenzióból érkezett Mysterio (Jake Gyllenhaal) a Homokemberrel és társaival. Persze a képregénymájerek tudják, hogy az eredeti Mysterio nem egyértelműen jófiú, szóval lesz itt kaland bőven!

Időpont: 2019. július 4.

Anna  

Luc Besson egyszerűen imádja az erős nőket, és különösen odavan a profi bérgyilkosnőkért, hívják őket Mathildának, Nikitának, Lucynek vagy éppen Annának. Besson ezúttal is egy vadító, halálosan veszélyes femme fatale sztoriját vitte vászonra. A látványos közelharc-jelenetekben, váratlan fordulatokban bővelkedő akciófilm címszerepében az orosz származású Sasha Luss mutatkozik be, aki olyan színészek oldalán öli halomra a kijelölt célpontokat, mint Helen Mirren, Cillian Murphy és Luke Evans. Hősnője tökéletes álcáival az ujja köré csavarja az elit bűnözőket, gengsztereket, politikusokat, hogy aztán szemrebbenés nélkül végezzen velük. A kérdés csak az, mi motiválhat egy ilyen titokzatos nőt, aki halálosan veszélyes játszmát űz mindenkivel…

Időpont: 2019. július 18.

Az oroszlánkirály  

Jon Favreau rendező, aki nem mellesleg a Marvel filmek Happyje élőszereplős, vagyis sokkal inkább élőnek látszó szereplős Disney filmje az afrikai szavannára repít el, ahol jövendőbeli király születik. Szimba mindennél többre tartja apját, Mufasza királyt, és komolyan veszi, hogy egyszer majd az uralkodás feladata rá száll. Ám nem mindenki örvend az új oroszlánkölyöknek. Zordon, Mufasza fivére elveszítette helyét a trón várományosaként, így tervet sző. A többit persze tudjuk a film alapjául szolgáló és gyakorlatilag egy az egyben lemásolt rajzfilmről, de nem koppintásról van szó, hanem újraértelmezésről, mert más, ha két rajzolt karakter küzd meg egymással, és megint más, ha két megszólalásig valódinak tűnő oroszlán méri össze az erejét.

Időpont: 2019. július 18.

Halálos iramban: Hobbs & Shaw  

Hogy 16 rész után a Halálos iramban széria „némileg” kifulladt, kár tagadni, de vannak, akik még látnak fantáziát a dologban. Természetesen egy spin off formájában és Vin Disel nélkül, mert ő már nem olyan népszerű a stábban – állítólag túl nagy arca van és mindig várni kell rá. Ezért állt össze Dwayne Johnson és Jason Statham , hogy megállítsák a genetikailag módosított Idris Elbát. A többit már tudjuk, kigyúrt férfiak élcelődnek egymással, de azért a legnagyobb spanok lesznek, a háttérben pedig nagy kaliberű lőfegyverekkel játszadoznak majd. És igen, nem ez lesz a nyár legokosabb, legrafináltabb és kifinomultabb munkája, de jó kis tesztoszteronrobbanást ígér, és néha arra is szükségünk van.

Időpont: 2019. augusztus 1.

Jó srácok  

Amikor meghívják élete első csókbulijába, a 12 éves Max bepánikol, mert nem tudja, hogy kell csókolózni. Ő és két legjobb barátja, Thor és Lucas úgy döntenek, némi kutatómunkát végeznek, ám az eredmény egy eposzba illően, gigászi rossz döntésekkel tarkított odüsszeia, amelyben véletlenül ellopott drogtól kezdve paintball csatán át a zsaruk és félelmetes leszbikus tinilányok elől való menekülésig van minden, ami egy ilyen fergeteges vígjátékhoz kell. Evan Goldberg és Seth Rogen nem a visszafogottságukról ismertek, és most is beleadnak apait és anyait, hogy egyfajta Stranger Things paródiába öltött Superbad előzményfilmet csináljanak, ha ez a két példa teljesen helytálló.

Időpont: 2019. augusztus 15.

Volt egyszer egy Hollywood

Ezt speciel nem nagyon kell magyarázni, Quentin Tarantino és a 60-as évek végének Hollywoodjában játszódik. Ja, és olyan főszereplői vannak, mint Leonardo DiCaprio, Margot Robbie, Brad Pitt, Kurt Russell, Al Pacino és Tim Roth, szóval aki erre nem vesz jegyet, azt egyszerűen nem érdekli a film világa, vagy mit tudom én, kiskorában összeveszett Tarantinóval és azóta is haragszik. Ja, és Charles Manson és a szektája is fontos szerepet kap a történetben, ami egy karrierjét feltámasztani akaró színészről szól, aki eddig csak westernekben játszott. Messze ez a legvárósabb film a nyáron.

Időpont: 2019. augusztus 15.

Ready or Not

Zárjuk a nyarat egy jó kis éjfekete vígjátékkal, aminek a végét nem biztos, hogy minden szereplő megéli, sőt! Történik ugyanis, hogy egy aranyos szöszi lány (Samara Weaving az Ash vs. Evil Deadből) beházasodik egy patinás, gazdag családba, és nagyon örül. Annak is nagyon örül, amikor közlik vele, ahhoz, hogy valóban családtag lehessen, részt kell vennie egy játékon, nevezetesen egy bújócskán. annak már kevésbé örül, amikor rájön, hogy azért kell elbújnia, mert ha megtalálják, megölik. Annyi szerencséje mindenesetre van, hogy üldözői nem profi gyilkosok, így a kezükben lévő fegyver mindenkire veszélyes, önmagukat is beleértve. Nagggyon viccesnek és nagggyon gonosznak ígérkezik.