10 sztárjelölt, akinek nem jött össze

Nem mindenki tud élni a lehetőséggel, netán megbukik a film, ami fontos lenne a karrierje szempontjából. De van, aki saját magával szúrt ki, más pedig egyszerűen csak a háttérbe szorult.

Taylor Lautner

Kristen Stewart és Robert Pattinson az Alkonyat sikerét kihasználva egyúttal hátat is fordítottak annak, és rövidke bukdácsolás és útkeresés után mindketten komoly szerepeket vállaltak kisebb filmekben. Mindkettőjükről kiderült, hogy a bárgyú vámpírsorozatban mutatott teljesítményük csupán afféle hakni volt, mert valójában bitang jó színészek, sorra kapják a jobbnál jobb szerepeket remek filmekben. Taylor Lautnernek viszont nem jött be a dolog: vagy a tehetsége, vagy a karizmája hiányzott hozzá, esetleg mindkettő, de hamar eltűnt a süllyesztőben: a kiváló magyar című Parkour életre-halálra főszerepével talán megpróbáltak akciósztárt faragni belőle, de utána már csak sorozatokban volt mellékszereplő.

 

 

Carrie-Anne Moss

A Mátrix-trilógiával rögvest bekerült az élvonalba, ám utána mégsem tudott érvényesülni. További emlékezetes filmfőszerepe nem volt, majd sorozatozni kezdett. Legutóbb a Jessica Jones egyik fontos mellékszerepében láthattuk.

 

 

Sean Young

A nyolcvanas években, olyan filmek után, mint a Szárnyas fejvadász, a Dűne vagy a Tőzsdecápák, Young hatalmas karriert futhatott volna be, ha nem lenne olyan nehéz természete. Utolsó közismert szerepe talán az Ace Venturában volt mint Einhorn, aki Finkle, és noha folyamatosan forgat, de ha néha hallani felőle, akkor is inkább olyasmit, hogy meggyűlt a baja a törvénnyel. Mint legutóbb 2018-ban, amikor ellopott két laptopot egy forgatásról, ahonnan kirúgták, mert munka közben ivott.

 

 

Julia Ormond

A 90-es évek közepén úgy tűnt, nagy karrier áll a színésznő előtt, hiszen Az első lovagban Sean Connery és Richard Gere is érte akasztotta össze a bajszát. A romantikus kalandfilm azonban nem aratott akkora sikert, mint szerették volna, a következő, a klasszikus Audrey Hepburn-film remake-je, a Sabrina pedig óriásit bukott, hiába játszott benne Harrison Ford. Így nem lett belőle sztár, de azóta is rengeteget forgat, több remek sorozatban is játszott, többek között a Mad Menben.

 

Forrás: Tv2

 

 

Taylor Kitsch

Kitschből is akciósztárt szerettek volna faragni, de a John Carter sajnos a filmtörténelem egyik legnagyobb bukása lett, és az ugyanabban az évben, 2012-ben bemutatott Csatahajó és a Vadállatok is elhasalt a pénztáraknál. Ő is jobbára sorozatokban játszik, a Törvény nevében második évadának egyik főszereplője volt.

 

 

Megan Fox

Az első két Transformers idején Fox óriási szexszimbólum volt, de karrierje hamar derékbe tört. Túl nagy szája miatt kirakták a sorozatból: Michael Bayt munkamódszere kapcsán Hitlerhez hasonlította. Feltűnt még néhány sikeresnek szánt filmben (Jonah Hex, Tini Nindzsa Teknőcök), de ezek mind megbuktak, és elég rosszak is lettek, és az Ördög bújt beléd is szerény sikert ért el. Filmográfiája alapján az elmúlt években már nem volt olyan aktív, és a szexszimbólumsága is odalett, mert ő is túlzásba vitte a plasztikai beavatkozásokat.

 

 

Bridget Fonda

A 90-es években sok filmben láthattuk: Keresztapa 3., Doc Hollywood, A bérgyilkosnő, Egyedülálló nő megosztaná, Sorsjegyesek, Facérok, Jackie Brown, majd hirtelen eltűnt. Fonda részéről ez tudatos választás volt: egyre kisebb szerepeket kapott, kevésbé jó filmekben, és 2002-ben felhagyott a filmezéssel. 2003-ban volt egy súlyos autóbalesete, majd még ugyanabban az évben hozzáment a filmzeneszerző Danny Elfmanhez. Született egy gyerekük, és azóta is boldogan élnek.

 

 

Chris O'Donnell

Sült, zöld paradicsom, Egy asszony illata, A három testőr – majd jött a Mindörökké Batman és a Batman és Robin. Ennyi magyarázat elég is. De O'Donnell köszöni, jól van: már 11 éve az NCIS: Los Angeles főszereplője.

 

Forrás: Rodin Eckenroth/FilmMagic/Getty Images

Jai Courtney

A listán szereplő kerékbe tört karrierek jó része szomorú, de Courtney esetében mégis van igazság az univerzumban. Érthetetlen, hogy ez a tehetségtelen fickó hogyan kaphatott főszerepet blockbusterekben – de szerencsére az olyan minősíthetetlen borzalmak, mint a Die Hard - Drágább, mint az életed, Öngyilkos osztag és Terminátor: Genysis, mind megbuktak, és elfelejtődtek, ahogy Jai Courtney is.

 

Forrás: Intercom

 

 

Eric Bana

Banának valahogy nem jött össze, pedig több blockbusterben is játszott (A Sólyom végveszélyben, Hulk, Trója, München), és függetlenül a filmek minőségétől, azért ismerjük a nevét. Rokonszenves fickó, jó színész, de valahogy eltűnt, nem is dolgozik már annyit, és kevesebb a főszerepe is.