15 elfuserált forgatási élmény

Félresikerült meztelenkedések, mogorva Bill Murray, Kurt Russell és a méregdrága gitár. Félresikerült jelenetek, amelyek helyben kínosak lehettek, de legtöbbjük utólag már vicces.

  • Margot Robbie igen fájdalmasan élte meg A Wall Street farkasának azt a jelenetét, amelyben bankókkal terített ágyon kellett szexelnie Leonardo DiCaprióval. A kellékpénz ugyanis nem olyan papírból van, mint az igazi, jóval keményebb, ezért a kamudollárok alaposan összekaristolták a színésznő testét.
  • A Cápa második részének nyílt vízi forgatásán egy igazi pörölycápa tévedt a helyszínre, ám a színészek rémült kiáltozásának a stáb tagjai nem tulajdonítottak különösebb jelentőséget, mert a forgatókönyv szerint akkor épp azt kellett tenniük.
  • A Rocky negyedik részében Sylvester Stallone megkérte az Ivan Dragót játszó Dolph Lundgrent, hogy a hitelesség kedvéért tényleg üsse ki őt a ringben. Lundgren akkorát sózott oda neki, hogy Stallone egy hétre kórházba került.

  • Marlon Brando hírhedt volt kiszámíthatatlan viselkedéséről, a Paramount ezért sem örült, amikor Francis Ford Coppola a Keresztapában a színészre bízta Vito Corleone szerepét. Brando nem is hazudtolta meg magát: lekéste a Los Angelesből a forgatás helyszínére, New Yorkba tartó gépet, ezért a jelenetet egy nappal el kellett tolni. Ezt a kis malőrt a producerek negyvenezer dollárja bánta.
  • A Spring Breakers - Csajok szabadon című filmben a James Franco alakította drogdíler ellenlábasát alakító rapper, Gucci Maine elaludt egy szexjelenet forgatása közben. Még aznap este koncertezett, utána sietett a forgatásra, és egyszerűen hullafáradt volt.
  • Tom Cruise mindig maga csinálja a legveszélyesebb mutatványokat is, de vele is történhetnek balesetek: a Mission: Impossible - Utóhatás forgatásán egy tetőről ugrott egy másikra, és az ugrás után az egyik lába nekicsattant a falnak. Eltört a bokája, de nem akarta újból megcsinálni az ugrást, ezért inkább  tisztességgel végigcsinálta a jelenetet, majd annak végeztével elbicegett. Ezután vitték csak kórházba.
  • A Masters of Sex című sorozat főszereplője, Lizzy Caplan nagyon ideges volt, amikor az egyik jelenetben le kellett vetkőznie színésztársa, Michael Sheen előtt. Megnyugodott kissé, amikor látta, hogy a férfi is remeg, és amikor véget ért a felvétel, Caplan gyorsan eltakarta meztelenségét, de azt látta, hogy Sheen már rohan is egy szemeteshez hányni. A színésznő nagyon rosszul érezte magát, azt hitte, hogy az ő testének látványa váltotta ki Sheenből, ám hamar kiderült, hogy a férfi csak elrontotta a gyomrát.

  • Nina Dobrev a Vámpírnaplók forgatásán egy szexjelenet forgatása közben véletlenül eltörte Paul Wesley ujját. Miközben a nőt az ágyra fektette, Wesley-nek visszahajlott az egyik ujja. Eltört, egy hétig nem tudott dolgozni.
  • A szürke 50 árnyalatának főszereplői a szexjelenetek során elég fura módon takarták el egymás és a stáb elől nemi szervüket. Dakota Johnsonnak lábai közé olyasféle alkalmatosságot ragasztottak, ami egy tangához hasonlít, csak pánt nélkül,  Jamie Dornan pedig egy vizeléshez használt zacskót húzott a férfiasságára. De ha ez nem lenne elég kényelmetlen, Johnson elmesélte, hogy a filmbeli BDSM mulatságok közben egyszer véletlenül tényleg kapott egy korbácsütést, ami valóban fájdalmas volt.
  • A Maffiózókból is ismerős Michael Imperioli a Nagymenők forgatásán, épp a haláljelenete kellős közepén megvágta a kezét egy üvegszilánkkal, és kórházba szállították. A kezelőorvos neki is látott gyorsan ellátni a színész mű golyóütötte sebeit.
  • Bill Murray fura fickó, és nem ritkán kifejezetten kiállhatatlanul viselkedik. Az Idétlen időkig forgatásán a szokásosnál is faragatlanabb  volt, ugyanis éppen vált, és sokszor se szó, se beszéd, lelépett. A produkció vezetői megkérték, hogy fogadjon egy asszisztenst, hogy legalább kommunikálni lehessen közte, a rendező és a stúdió között, de Murray nem díjazta az ötletet, és felvett egy siketnémát. A jelnyelvet, a színészt is beleértve, senki nem értette, bár Murray megígérte, hogy megtanulja. Tanulta a fenét.

  • Lena Dunham is egy odaragasztott kis valamivel takarta el magát a Csajok meztelenkedős jeleneteiben, de az első évad után megunta, hogy örökösen lepottyan, és egyébként is folyton beleizzad. Sajátos humorával közölte, hogy a stáb férfitagjai közül mindenki látta már belülről a vagináját, és egy nehéz, dolgos nap után amúgy sem érdekelné őket, hogy meztelen.
  • Az Aljas nyolcas elhíresült jelenetében Kurt Russell mérgében kikapja Jennifer Jason Leigh kezéből a gitárt, és a falhoz csapja. A korabeli, negyvenezer dollárt érő hangszert egy múzeumból kölcsönözték, és a terv szerint kicserélték volna egy replikára. Russell azonban nem tudta, hogy még az eredeti gitár van a színen. A múzeum azóta nem ad kölcsön semmit filmeseknek.
  • Robert Pattinsonnak és Julianne Moore-nak van egy közös szexjelenete a Térkép a csillagokhoz című filmben, nevezetesen egy autó hátsó ülésén. Valamiért Pattinson rettenetesen izzadni kezdett, és szó szerint úgy söpörte félre az izzadtságcseppeket, hogy azok ne potyogjanak rá Moore hátára. A színésznő ezt látva megkérdezte, hogy tán nincs pánikrohama? Pattinson elég nyomorultnak érezte magát utána.
  • A Szerelem és más drogok című filmben Anne Hathaway meztelenkedik. Egy alkalommal egy kabátot dob le magáról, ami alatt nem visel semmit. Így is tett a forgatáson, amikor ráeszmélt, hogy még nem élesben megy, egyelőre csak próbálnak, és még nem kellett volna pucérkodnia annyi ember előtt.

(Forrás: Independent)