A galaxis őrzői 2 az eddigi legjobb Marvel-film

Legalábbis a tesztvetítés nézői szerint, akik 100%-ra értékelték Baby Groot és barátai újabb világmegmentését.

100%-ra értékelték a tesztvetítésen a Marvel idei legjobban várt blockbusterét, A galaxis őrzői 2-t, amiben az első részből ismert Star Lord, Gamora, Drax, Rocket Raccoon és Baby Groot újra megmentik az univerzum összes ismert és ismeretlen bolygóját. Korábban még egyetlen blockbuster sem kapott ilyen magas osztályzat a Marvel filmes részlegének fennállása óta - az eddigi két rekorder a Bosszúállók és a Vasember 3 volt, mindkettő 90% feletti értékeléssel.

A májusban mozikba kerülő A galaxis őrzői 2 esetében azért is érdekes a 100%-os osztályzat, mivel annak idején az első részt igazi rizikófaktornak könyvelte el a Marvel. Tizenkilencre húztak vele lapot, hiszen az eredeti Guardians of the Galaxy egyáltalán nem tartozott a mainstream Marvel-történetek közé, ráadásul a filmváltozatban sem volt benne Vasember, Thor, Fury, Fekete Özvegy és a többi közönségkedvenc szuperhős. A Marvel tulajdonosa, a Disney is úgy lehetett vele, hogy a Bosszúállókból becsorgott milliárdokból megengedhetnek maguknak egy ilyen rizikós próbát, legalább tesztelik a közönséget a Star Wars 7 előtt, hogy mennyire fogékonyak az emberek manapság egy könnyed hangvételű, de bitangul látványos űrkalandra.

És ha már Star Wars: általában egyébként pont a tesztvetítés az, ami után csattogni kezd a vágóolló és pótforgatást rendelnek el a producerek. Így eshetett meg például az is, hogy a Marvel-filmekhez hasonlóan szintén a Disney kontrollja alatt álló Zsivány Egyesben végül nem szerepelt egy rakás olyan jelenet, ami a trailerben még benne volt. (via Slashfilm)