A kirúgott rendező újra esélyt kap

James Gunn írhatja a Suicide Squad – Az öngyilkos osztag második részének forgatókönyvét.

Ahogy azt mi is megírtuk, július közepén nagy port kavart, hogy a Disney főnöksége kirúgta a készülő A galaxis őrzői 3-ból az első két rész rendezőjét, James Gunnt, mivel a karrierjét annak idején szabad szájú függetlenfilmesként kezdő alkotó 2008-ban és 2009-ben a holokauszttal, a pedofíliával, a nemi erőszakkal és szeptember 11-ével viccelődött a Twitteren.

James Gunn. Forrás: Christopher Polk / Getty Images

 

A direktor pedig hiába kért bocsánatot a tweetekért, és hiába állt ki mellette egy emberként a színészgárda, a stúdió nem engedett. Az ügy most még pikánsabb fordulatot vett, hiszen úgy tűnik, Gunn a Marveltől a DC-hez, azaz a DC Comics képregényeit adaptáló Warner Bros.-hoz igazolhat át, és ő lehet a készülő Suicide Squad 2. új forgatókönyvírója.

A stúdiónál egy éve még A könyvelő című thrillert jegyző Gavin O’Connor vezetésével fejlesztették a scriptet, de ő állítólag már nem vesz részt a projektben. Gunn-nal most olyan megállapodást készülnek kötni, miszerint nemcsak írhatja, de valószínűleg meg is rendezheti a teljesen új alapokra helyezett folytatást.

A galaxis őrzői egyik sztárja, a Draxet alakító Dave Bautista egyébként annyira lojális Gunn-nal szemben, hogy miután meghallotta a híreket, azonnal kiírta Twitter-oldalára, hogy szívesen csatlakozna a Suicide Squad 2. stábjához, hogy ismét vele dolgozhasson. Az alkotó leigazolása a Warner részéről egyébként egyértelmű jele annak, hogy nem adták még fel, és hiába töretlen évek óta a Marvel-szuperhősfilmek sikere a gyengén muzsikáló DC-adaptációkkal szemben, most megpróbálnak felzárkózni.


(via Variety)