A Marvel Kapitány sztárja YouTube csatornát indított

Brie Larson bűbájos bemutatkozó videóval lépett be a videomegosztó oldalra, amelyben azt is elárulta, miért csatlakozott.

Larson a bemutatkozásában elmondja, hogy azért találta olyan jó ötletnek, hogy saját YouTube csatornát indítson, mert ő maga nagyon sok mindent tanult a videomegosztó oldalon – attól kezdve, hogy hogyan indítsa be a nyomtatóját egészen addig, hogyan válhatna jó aktivistává.

Mint kiderült, a színésznő egyébként éppen erre, társadalmi mozgósításra akarja használni a felületet, mert szerinte ez az egyik legfontosabb terepe a lényeges témák kibeszélésének. És mivel úgy gondolja, fehér nőként már így is elég privilegizált helyzetben van, és van elég platformja arra, hogy kifejezze magát, másokat is meginvitál majd a beszélgetésekre, többek közt antirasszista témák kifejtésére.

Ennek első nyomaként már a bemutatkozó videó leírásában is elhelyezett több fekete művészt és aktivistát (pontosabban az Instagram oldalukra mutató linket), köztük például Tessa Thompson színészt, és mindenkit arra biztat, hogy kövesse be őket.

Larson első videója egyébként teljes egészében arról szól, hogy a sztár egyelőre elég elveszett a YouTube világában, ezért videochat útján tapasztalt vloggerektől,

például Justine Ezariktól, Lilly Singh-től, Michelle Khare-től, Swoozie-tól és Sean Evanstől próbál tanácsokat kérni (akiknek a neve a magyar olvasónak valószínűleg nem sokat mond). Habár az összevágott anyag eleinte kifejezetten bájos és szórakoztató (főleg amikor Brie Larson az anyukája után a nagymamáját is bevonja a beszélgetésbe), a tapasztalt YouTube sztárok azért elmondhatták volna a színésznőnek, hogy legyen kicsit tömörebb és lényegre törőbb – mivel a videó több mint 21 perces lett.


(via Independent)