A Rémecskék és a Rémálom az Elm utcában is feltámadhat

A két kultszéria rebootját az Annabelle című babás horror rendezőjére bíznák.

Nagyot megy az utóbbi években a Démonok között franchise, és az abból kinőtt Annabelle-sorozat. A szellemvadászos-ijesztgetős széria legújabb fejezetét, a horrorbabás Annabelle 2. - A teremtést például mindössze 15 millió dollárból készítette el a New Line Cinema, a film viszont mindössze 4(!!!) nappal az amerikai bemutató után már 72,1 millió dolláros bevételt hozott össze, többszörösen visszahozva a költségeit.

A New Line-nál ezért most úgy döntöttek, kibővítik az olcsón előállítható, kasszarobbantó horrorfilmek kínálatát: hamarosan reboot készülhet a kultikus Rémálom az Elm utcában-ból illetve az annyira már nem kultikus, de a kis Leonardo DiCaprio szereplése miatt mindenképpen emlékezetes Rémecskék franchise-ból is. Ezeknek a jogai ugyanis a mai napig a New Line Cinemánál vannak.

A két régi horrorfilm feltámasztását a stúdió az Annabelle 2 rendezőjére, David F. Sandbergre bízná, aki a jelek szerint a kis költségvetésből is ki tudja préselni az óriásvásznas kasszasikert. Korábban a New Line egyébként már kísérletet tett a pengekesztyűs Freddy Krueger feltámasztására: 2010-ben 35 millió dollárból készült el a Jackie Earle Haley-féle remake, ami ugyan 115 millió dolláros bevételt termelt, végül mégsem követte folytatás. (via Movieweb)