A történelem legmocskosabb metál együttesének életrajzi könyvéből készít filmet a Netflix

A Mötley Crüe legendás The Dirt című könyvének megfilmesítését stílszerűen a Jackass rendezőjére bízták.

A Mötley Crüe zenéje mellett botrányokban, vérben, alkoholban és drogokban gazdag életéről volt híres, amit a The Dirt című könyvben le is jegyeztek. A botrányos sztorikban bővelkedő írást a Netflix filmesítené meg, a rendező a Jackasst is jegyző Jeff Tremaine lesz, a forgatókönyvet pedig a Kaliforgia írójára, Tom Kapinos-ra bízzák - írta meg az Independent.

Forrás: wikipedia


A The Dirt: Confessions of the World's Most Notorious Rock Band (Mocsok: A világ leghírhedtebb rock bandájának vallomása) című könyvet Neil Strauss szerkesztésében írták a zenekar tagjai, Tommy Lee, Vince Neil, Mick Mars és Nikki Sixx, és a kötet röviddel megjelenése után már bestseller lett. (A könyvet Szántai Zsolt fordította le magyarra, de a cím Dirt maradt.)

A megfilmesítésről már régóta pletykálnak, Vince Neil még 2015-ben azt nyilatkozta, hogy a filmet akár már 2016 nyarán bemutathatják. Ez persze nem így lett, és az akkor készült forgatókönyvet is átírták már egy párszor. Az mindenesetre biztos, hogy a hajmetál sztárzenekarának életét feldolgozó film szexről, botrányokról, drogokról fog szólni, de pontos dátumokról sajnos még nincs hír. A Netflix tárgyalásokat folytat a Paramounttal és a Focus Feature-rel a film forgalmazásáról.