A Warner ingyenesen nézhetővé tette A kegyelem ára című filmet

A stúdió szerint a Michael B. Jordan, Brie Larson és Jamie Foxx főszereplésével készített film segít az embereknek többet megtudni az amerikai társadalomban jelen lévő rasszizmusról.

A Warner Bros. júniusra ingyenesen elérhetővé tette az Amazon és a Apple TV streaming platformokon a 2019-es Just Mercy (A kegyelem ára) című filmet. A stúdió azután döntött így, hogy az Egyesült Államokban napok óta zavargásokba átcsapó tüntetések zajlanak a nagyvárosokban azóta, hogy májusban Minneapolisban egy fegyvertelen fekete férfi, George Floyd meghalt egy rendőri intézkedés során (erről bővebben itt írtunk nemrég). A Warner a döntéstől most azt reméli, hogy a Michael B. Jordan, Jamie Foxx és Brie Larson főszereplésével elkészült dráma oktatási segédeszközként is hasznosítható lesz, és segít az embereknek többet megtudni az amerikai társadalomban jelen lévő rasszizmusról és faji megkülönböztetésről.

A Just Mercy megtörtént eseményeken alapul: a valóságban is létező, híres alabamai ügyvéd, Bryan Stevenson, a Equal Justice Initiative, vagyis az Egyenlő Igazságügyi Kezdeményezés elnevezésű civil szervezet alapítójának fiatal éveit mutatja be. Stevenson a '80-as évek óta folyamatosan felemeli szavát a törvény előtti egyenlőségért, évtizedek óta küzd a szegregáció és a hátrányos faji megkülönböztetés ellen az igazságszolgáltatás rendszerében. (via Indiewire.com)