A YouTube hadat üzent az összes idétlen Bird Box-kihívásos videónak

Sandra Bullock Madarak a dobozbanja után többen is bekötött szemmel ültek autóba és kerti traktorra, nem egyszer baleset lett a vége.

Nem várt módon aratott sikert a neten Sandra Bullock tavalyi kultfilmje, a Netflixen bemutatott Madarak a dobozban, amiben a színésznő egy olyan aggódó anyát alakított, aki a gyerekeivel együtt bekötött szemmel kénytelen menekülni egy túlvilági entitás elől, mert ha meglátják a szörnyet, beleőrülnek. A jegesvödrös kihívás és hasonló, mémként terjedő őrültségek mintájára azonban nagyon hamar elindult a Bird Box Challenge-nek nevezett jelenség: az emberek videóra vették, ahogy bekötött szemmel kosaraznak, shoppingolnak – vagy épp kerti traktorral meg gokarttal kenődnek ki a falon!

A Netflix csatorna már egy hónappal ezelőtt, tavaly decemberben figyelmeztette az embereket, hogy nagyon veszélyes játék ez, senki se csinálja meg a Bird Box-kihívást, mert baleset lesz a vége. A YouTube mostanra elégelte meg az ön- és közveszélyes videók áradatát, és most némi türelmi idő után ugyanúgy elkezdi törölni ezeket, ahogyan korábban harcba szállt például a Tide Pod Challenge-ellen (itt az őrült vloggerek azt vették videóra, ahogy szétrágják a gumicukor kinézetű, zselés mosókapszulákat).

A legnépszerűbb online videómegosztó közleményében ugyan nincs kimondva, hogy a döntés konkrétan a Bird Box Challenge miatt született, de szinte biztos, hogy ez áll a kereszteshadjárat hátterében, mivel nemrég egy 17 éves lány amiatt karambolozott, mert Sandra Bullockot utánozva bekötött szemmel vezette az autóját.