Alan Rickmanre emlékezett a Harry Potter-filmek stábja

Chris Columbus, az első két rész rendezője és a Weasley ikrek egyike is csupa szépet mondott a színészről.

Alan Rickmanre emlékezett meg a napokban a régi Harry Potter-filmek több stábtagja is – írja az Entertainment Weekly. A 2016. januárjában, 69 évesen elhunyt brit színészóriás alakította mind a nyolc Potter-filmben a közönség egyik legnagyobb kedvencét, a morózus bájitaltan és sötét varázslatok kivédése tanárt, Perselus Piton professzort (az angol eredetiben: Severus Snape).

Evanna Lynch ír színésznő, aki a különc Luna Lovegoodot alakította a Potter-filmekben, így emlékezett vissza Alan Rickmanre:

Alan a method acting híve volt, ezért nagyon féltünk tőle a forgatáson. Emlékszem, mennyire rémisztő volt, ahogy a folyosókon mászkált. Sosem mosolygott, és mindenki csak tiszteletteljes hangnemben mert beszélni róla.

Oliver Phelps, aki a folyton valami csibészséget elkövető Weasley ikrek egyikét George-ot alakította, szintén meleg szavakkal idézte fel egy furcsa találkozását Alan Rickmannel:

Emlékszem, egyszer pont egy díjátadóról vagy valami hasonló eseményről jött a forgatásra. Egy ajándékdoboz volt a kezében, benne egy iPoddal. Emlékszem, mennyire furcsa volt, ahogy egymás mellett ültünk a sminkszobában, és én mutogattam meg Alan Rickmannek, hogyan működik egy iPod, mert nem gondoltam volna, hogy valaha is ilyesmit fogok csinálni az életben. Piton parókája alatt ő valójában egy nagyon közvetlen ember volt.

Chris Columbus, a Harry Potter és a bölcsek köve és a Harry Potter és a titkok kamrája rendezője is a régi szép időkre emlékezett, bár saját bevallása szerint első látásra egy igen félelmetes figurának gondolta Alan Rickmant:

Először egy közös vacsorán találkoztunk, hogy a szerepéről beszélgessünk. Ám amikor elmosolyodott, onnantól kezdve ő lett a világ legkedvesebb, legmelegszívűbb embere. Ráadásul remek humora volt. Nagyszerű volt az az időszak, amikor együtt dolgoztunk.

 (via Digital Spy)