Alec Baldwin a lehető legellenszenvesebb módon veszi védelmébe Woody Allent

Saját nonprofit alapítványának Twitter-oldalán mosdatja a filmrendezőt.

Úgy látszik, Alec Baldwin nem hallotta meg az idők szavát, és továbbra is azzal van elfoglalva, hogy Woody Allent védje. Azt az embert, aki köztudottan molesztálta lányát, Dylan Farrow-t, amikor mégkicsi volt.

A színésznek már eddig is voltak meredek megnyilvánulásai a szexuális zaklatási botrány kitörése után: nevezetesen saját Twitter-oldalán ecsetelte azt, hogy Rose McGowan részben hibáztatható azért, hogy Weinstein szexuálisan zaklatta és megerőszakolta őt. Ezután Asia Argentóval, Weinstein egy másik áldozatával, valamint az ő barátjával, a tévés műsorvezető Anthony Bourdainnel is heves vitába keveredett. Baldwin még ezek után sem törölte megjegyzéseit a Twitter-oldaláról, sőt. Tovább folytatta ámokfutását a közösségi médiában, amit azzal súlyosbított, hogy mindezt saját nonprofit alapítványának, az Alec Baldwin Foundationnek a Twitter-oldalán tette.

Baldwin azt állítja, hogy támogatja a nemek közötti egyenlőséget és a #MeToo mozgalmat, de ezen megnyilvánulásai meglehetősen hiteltelenné teszik őt. Most a saját alapítványának Twitter-oldalán vette védelmébe Woody Allent, akit azzal vádolnak, hogy kislányát, Dylan Farrow-t gyerekkorában molesztálta.

Baldwin, aki Woody Allen több filmjében is szerepelt (Blue Jasmine, Rómának szeretettel), azt mondja, hogy igazságtalan és szomorú, hogy több színész is megtagadta a rendezőt, amivel arra utalt, hogy több színész is felajánlotta a legutóbbi Woody Allen-filmért kapott gázsiját jótékony célra, mivel nem akart egy szexuális zaklató által „meggazdagodni”.


„Lehetséges egyidejűleg támogatni a pedofília és a szexuális zaklatás áldozatait, valamint hinni Woody Allen ártatlanságában? Én azt hiszem, lehet. Nem az a cél, hogy ezeket a panaszokat elutasítsuk vagy ignoráljuk. De ilyen bűnökkel vádolni valakit nagy körültekintést igényel. Az áldozatok részéről is.”

Dylan Farrow ügyével évek óta nem foglalkozott a társadalom: először 2014-ben állt elő történetével, ám a mostani #MeToo kampány kellett ahhoz, hogy az emberek meg is hallják a hangját.

via consequenceofsound.com