Az év két legjobban várt filmjének is elhalasztják a premierjét

Döntésre jutott a Paramount: sokat csúszik a Hang nélkül 2. című szörnyfilm és a Top Gun folytatás, a Maverick is.

John Krasinski várva várt posztapokaliptikus mozijának csúsztatásáról már március 12. körül döntöttek, mindössze pár nappal azelőtt, hogy a filmet bemutatták volna. A Hang nélkül 2-nek március 19-én lett volna a magyarországi, 20-án pedig az amerikai premierje – néhány nappal az általános karanténhelyzet kezdete után, így nem volt meglepő a döntés.

Márciusban viszont a stúdió még nem pontosította az új bemutatót, de most végre döntésre jutottak: az amerikai nézők idén szeptember 4-én láthatják az Emily Blunt és Cillian Murphy főszereplésével forgatott alkotást. A magyar premierdátumot még nem közölték, de mi szeptember 3-ra tippelünk.

A pontos időpont belövése egyébként nagyon nehéz (nem csoda, hogy ennyit vártak vele a Paramountnál), hiszen miután hetek óta zárva van a világ összes mozija, és ez az állapot valószínűleg még hónapokig nem változik, nemcsak azt nem tudni, mikor lehet újra számolni a premierekkel, de azt sem, hogy a rengeteg elmaradó produkciót mikorra tervezi tolni a többi stúdió.

Valószínűleg ezért történt, hogy az eredetileg nyárra tervezett Tom Cruise mozit, a Top Gun: Mavericket egészen decemberig tolták, szintén a Paramountnál.

A színész nyolcvanas évekbeli kultfilmjének második részét az Egyesült Államokban június 24-én mutatták volna be, Magyarországon pedig július 16-án – most december 23. lett az új premierdátum.

A döntés hátterében az állhat, hogy egy konkurens szuperprodukció, a Wonder Woman 1984 bemutatóját június 5-ről augusztus 14-re csúsztatták. Azt még nem tudni, hogy a Fekete Özvegy című blockbuster mikor érkezik, így a Top Gun 2-t csak a Wonder Woman folytatáshoz tudták belőni.


(via Movieweb)