Az Igazából szerelem kap egy 10 perces folytatást

A romantikus filmek császárának folytatását az eredeti szereplőgárdával forgatják le, hogy pénzt gyűjtsenek Nagy-Britannia egyik legnagyobb jótékonysági szervezetének, a Comic Reliefnek.

A címe Red Nose Day Actually, vagyis Igazából Piros Orr Nap lesz, a forgatókönyvet Richard Curtis jegyzi, és látható lesz benne Hugh Grant, Keira Knightley és Colin Firth is - adta hírül a BBC. De itt lesz még Liam Neeson és Bill Nighy is, a kisfilmből pedig kiderül, hogy megy soruk 2017-ben kedvenc karaktereinknek. A tízperces filmet a BBC One sugározza március 24-én, a Piros Orr Napon.

Az eredeti film másik forgatókönyvírójától, Emma Freudtól is kértek ötleteket az újabb sztorihoz, aki elárulta, hogy még folyamatban van az írás. Sokan tippelnek arra, hogy a folytatásban valahogyan megemlékeznek az azóta elhunyt Alan Rickmanről is.
Freud olyan twitter-üzenetet is kapott már, amiben kérik, hogy Rowan Atkinson karaktere is találja meg végre a szerelmet, erre Fred válasza ez volt: „Nem fog megtörténni.” Egy másik rajongó azt kérte az írótól, hogy Emma Thompson, az eredeti film „hányattatott sorsú” karaktere kapjon happy endet.



Curtis így nyilatkozott az új projektről: „Nem is álmodtam arról, hogy folytatást írjak az Igazából szerelemnek, de azt gondoltam, hogy mókás lesz megcsinálni ezt a tízperces kisfilmet, amiből kiderül, hogy mit csinálnak mostanában a szereplők. Reménykedünk benne, hogy valami szórakoztató fog belőle kisülni az eredeti film és a Piros Orr Nap szellemében."



Az író arról is beszélt, mennyire boldog, hogy az eredeti szereplőgárda részt tud venni: „Biztosan nosztalgikus pillanat lesz, amikor mind összejövünk.”

Az Igazából szerelem azzal ért véget, hogy David (Hugh Grant), a brit miniszterelnök összejön Natalie-val (McCutcheon), Sam (Brodie-Sangster) pedig szerelmet vall a reptéren Joannának (Olivia Olson).