Az új Star Wars-könyvek jól elspoilerezték Az utolsó jediket

Egy Rose nevű lázadó technikus és a Crait bolygón lezajló csata is nagyon fontos lesz a 8. részben.

Bár a D23 Expo lezavarása után a Disney különösebben nem készült semmivel az előző hétvégi Comic Conra. Azért persze a San Diego-i geek dzsemborira kivitt Star Wars-könyvpromókkal sikeresen elspoilerezett pár dolgot az idei év végén mozikba kerülő Az utolsó Jedik szereplőivel és sztorijával kapcsolatban. A Movieweb több cikkben is összeszedte a napokban, mik lesznek ezek.

Az már most biztosan látszik, hogy az új részben fontos feladata lesz egy korábban sosem látott, tinédzser szereplőnek, Rose-nak (akit egyébként a 28 éves, de feleannyinak kinéző  alakít). A lány ugyanis a Heroes of the Galaxy című könyv borítóján Rey-jel és Finn-nel együtt szerepel, úgyhogy alighanem kiemelt szerepe lesz a kopár Crait bolygón lezajló csatában (ez egyébként az a sivatagos hely, ahol a vörös füstöt eregető gépek repkedtek a trailerben).

Rose-ról annyit lehet még tudni, hogy az Ellenállás egyik fiatal technikusaként keveredik bele az Első Rend elleni ellni háborúba. Valószínűleg ő megy el Finn-nel nyomozgatni arra a kaszinóbolygóra, aminek a díszleteit tőlünk nem is olyan messze, Dubrovnikban építették fel, és ahol a lesifotók tanúsága szerint egy furcsa űrszamáron lovagolt a két szereplő.

Erre a titkos küldetésre erősít rá az a nem is olyan régi jelenetfotó, amin Rose és Finn az Első Rend tisztjeinek álcázzák magukat (emlékezzünk csak vissza, hogy már év elején is voltak olyan pletykák, amiben az szerepelt, hogy Finn és egy eddig ismeretlen karakter birodalmi egyenruhában kommandóznak egy ellenséges helyen, ám Finnt felismeri egy régi rohamosztagos cimborája). De beszédes az a gyerekeket megcélzó matricás album is, ami Rose and Finn's Mission címmel kerül majd forgalomba, és aminek ezek szerint egy fontos feladat lesz a témája.

Emellett Rose lesz a főhőse Cobalt Squadron című regénynek (írta: Elizabeth Wein, illusztrálta: Phil Noto).

Az is kiderült egy másik Star Wars-könyvújdonságból, hogy Poe Dameron (Oscar Isaac) egy új vadászgépet kap a felrobbant fekete X-szárnyúja helyett. A Incredible Cross Sections című, csupa robbantott ábrával teli járműkatalógus borítóján ugyanis ő száguldozik a piros füstöt húzó, repülő alkalmatosságban a Crait bolygó sivatagában (egyesek szerint ez a piros füst amiatt van, mert ezek a B-Wing szerű gépek repülés közben a bolygófelszínt kapirgálják – bár egyelőre nem tudni, pontosan miért).