Batman detektív énjére fókuszál az új Batman-film

A rendező, Matt Reeves szuperhősmozi helyett egy Alfred Hitchcock-stílusú film noirt akar.

A következő önálló Batman-mozifilm rendezője, Matt Reeves (aki Ben Afflecket váltja a rendezői székben) hetek óta arról beszél az interjúiban, hogy szuperhősmozi helyett egy film noirt akar forgatni, Hitchcock stílusában. Legutóbb a New Trailer Buzznak mesélt arról, hogy a régi keményöklű krimik monologizáló főhőseként képzeli el Bruce Wayne-t.

Szerencsére egyáltalán nem ördögtől való Matt Reeves koncepciója! Már a régi, arany- és ezüstkori képregényfüzetekben is egy Sherlock Holmest megszégyenítően brilliáns detektívként mutatták be Batmant az akkor alkotók.

Nekem személy szerint pont azok a sztorik voltak a kedvenceim a '90-es években magyarul is megjelent Batman-füzetek között, ahol a Denevérember éjjelente irattárakba és hullaházakba lopózik be a tetőablakon át. Hogy aztán ott zseblámpával a kezében olyan bizonyítékokat gyűjtsön (sőt, lopjon!), amiket a túlbürokratizált igazságszolgáltatás eltitkol előle. És persze mire felfedezi a pocakos éjjeliőr a betörést, Batman már messze jár az éjszakában! Nagyon jó lenne, ha a Majmok bolygója remake-eket is jegyző Reeves végre egy ilyen szuperhősfilmet forgatna, a szokásos, unalmas CGI-csimbumm helyett. (via Geektyrant)