Befeszült a Lucasfilm: nem poénkodhat csak úgy a Star Warsszal a Rontó Ralph 2

Kylo Ren rovására is lett volna egy kis fricska az új Disney-mesében, de nem kaptak rá engedélyt.

Érdekes interjút adott az IGN magazinnak a januárban nálunk is mozikba kerülő Ralph lezúzza a netet című Disney-animáció rendezője, Phil Johnston és Rich Moore, valamint a vezető forgatókönyvíró, Josie Trinidad. A gegcsapat szeretett volna Kylo Ren rovására is viccelődni egy kicsit, és mivel a Star Wars brand ugyanúgy a Disney tulajdonában van, mint a Marvel-képregények, úgy gondolták, hogy ez simán belefér. Tévedtek.

Volt a forgatókönyvben egy poén arról, hogy Kylo Ren egy elveszett kisgyerek. Megkerestük a Lucasfilmet, hogy megmutassuk nekik, mit találtunk ki. Ott viszont azt válaszolták, hogy nem igazán örülnének, ha Kylo Rent egy elveszett kisgyerekként ábrázolnánk, mégiscsak ő a mostani mozifilmek főgonosza. Nem volt mit tenni, tiszteletben tartottuk a kérést.

Érdekes viszont, hogy más Star Wars-karakterekkel már nem volt ennyire finnyás a Lucasfilm. Már az előzetesekben is jól látszott, hogy az internet világában ámokfutó Rontó Ralph és a kis Vannellope egy hatalmas Star Wars-felirat mellett is elrohan, miközben az új trilógia „Donald-kacsa sisakos” rohamosztagosai kergetik őket. Sőt, éles szemű Csillagok háborúja-rajongók biztosra veszik, hogy az a pici, fekete alak a háttérben (a 2100-as felirat alatt) nem más, mint a régi filmek főgézengúza, Darth Vader!

Nem ez volt egyébként az első olyan balhé a Rontó Ralph 2 karakterei körül, ami komoly sajtóvisszhangot kapott. Korábban mi is megírtuk itt a Port.hun, mekkora felháborodás kerekedett abból, hogy a Disney egy shake-et szürcsölő, „trendi Tiana hercegnőt” tett be mellékszereplőnek a Rontó Ralph 2-be, akinek fekete helyett barna haja van, pisze az orra, kicsi szája, valamint sokkal világosabb a bőre annál, mint amilyennek Tianát az eredeti, 2009-es Disney-mesében megismertük. A közfelháborodás láttán a Disney végül visszavonulót fújt: Tiana a végleges előzetesben a Twitterezők legnagyobb örömére sötétebb bőrt és fekete hajat kapott. (via Independent)