Ben Affleck visszalépett a Batman rendezésétől

Eddig arról szóltak a hírek, hogy Ben Affleck fogja rendezni a következő Batman-filmet, de most a színész visszavonulót fúj.

Még mielőtt először vállalt volna szerepet a DC-univerzum filmjében, a Batman Superman ellen: Az igazság hajnalában, már arról szóltak a pletykák, hogy ő rendezi és ő fogja játszani a főszerepet is a következő Batman-filmben. Affleck most egy közleményben világosította fel a képregény-és filmrajongókat, hogy visszalépett a rendezéstől, de azért szerepet biztosan vállal majd a filmben - írta meg a Slashfilm.com.

„Vannak bizonyos karakterek, amik különleges helyet foglalnak el milliók szívében. Ezeknek a szerepeknek az eljátszása szenvedélyt, összpontosítást és a lehető legjobb formámat követeli meg. Mostanra világossá vált, hogy nem tudom mindkét dolgot olyan szinten elvégezni, amit az megkívánna. A stúdióval egyetértésben ezért úgy döntöttem, hogy keresek egy társat, aki a rendezésben együtt dolgozna velem ezen a filmen. Még benne vagyok, rajta vagyunk, de jelenleg rendezőt keresünk. Továbbra is elkötelezett vagyok a projekt iránt, és alig várom, hogy életre hívjuk ezt a filmet a rajongók legnagyobb örömére."

A Warner Bros úgy kommentálta a nyilatkozatot, hogy maximálisan támogatják Afflecket a döntésében, és továbbra is elkötelezettek az iránt, hogy egy egyedülálló Batman-film szülessen.

A filmet már eddig is különféle pletykák kezdték ki. Bret Easton Ellis novemberben szellőztetett meg olyan infókat, miszerint azt hallotta, hogy nem túl ígéretes a film forgatókönyve, aztán sietve hozzátette, hogy ezt csak másodkézből tudja. Eközben Affleck és a Warner Bros is össze-vissza beszélt a projekt időzítésével kapcsolatban: a stúdió ragaszkodott ahhoz, hogy még Az Igazság Ligája második része előtt lezavarják, Affleck pedig azt állította, hogy nem siettették, és csak azt szerette volna elérni, hogy először megkaphassa a forgatókönyvet. A színész aggodalmát fejezte ki, hogy folyamatosan nyomasztották a film aktuális állapotával kapcsolatban, és arra is utalt, hogy nem fogja megrendezni a filmet, ha nem kap egy valóban nagyszerű forgatókönyvet.

Bizonyára további részletek is kiderülnek a közeljövőben, most annyi biztos, hogy a film a DC és a Warner Bros. Számára is rendkívül fontos. Bár Az acélember, a Batman Superman ellen és a Suicide Squad - Öngyilkos osztag is hatalmas bevételt könyvelt el, a rajongók és a kritikusok nem voltak elragadtatva tőlük. A Warner Bros igyekezett megnyugtatni a rajongókat, hogy a következő szuperhős-filmek jobbak lesznek, mint pl. a Batman Superman ellen, azonban nem győzte meg túlságosan a nézőket.

Aggasztóak a hírek a többi filmmel kapcsolatban is: a Wonder Womant eredetileg Michelle MacLaren rendezte volna, most éppen úgy áll a dolog, hogy Patty Jenkins rendezi, a készülő The Flash tavaly már két rendezőt „fogyasztott el”.