Bill Murray lemaradt a Toni Erdmann remake főszerepéről

Bill Murray hozta a formáját. Addig szerencsétlenkedett, míg végül Jack Nicholson elhappolta a szerepet. Murray legalábbis ezt mondja.

A színész elmondta, hogy Kristen Wiig felkérte a Toni Erdmann remake-jének egyik főszerepére, de mire sikerült megnéznie az eredeti filmet DVD-n, addigra túl késő volt, és Jack Nicholson lett helyette a befutó.

Attól a pillanattól kezdve, hogy bemutatták a Toni Erdmannt a tavalyi Cannes-i Filmfesztiválon, már arról szóltak a találgatások, hogy egy lehetséges amerikai remake-ben Bill Murray szerepelne. Múlt hónapban kiderült, hogy mindezek ellenére Jack Nicholson kapta a szerepet, aki hosszú idő után ezzel a filmmel tér vissza a nagyvászonra.

Bill Murray a CNBC-nek nyilatkozva elmondta, hogy nincsen saját ügynöke, és annak ellenére, hogy Kristen Wiig végig őt akarta felkérni a szerepre, végül lemaradt róla a balul sikerült szervezés miatt.

„Kristen Wiig, akit egyébként nagyszerű színésznőnek tartok, átküldött nekem egy DVD-t azzal, hogy nézzem meg. Én meg elég szétszórt vagyok. El is vesztettem egy kis időre, aztán megtaláltam, de nem néztem meg. Aztán már azt mondta: Hát, Jack Nicholson kapta a melót.”

Murray története ellentmondásban van a Variety korábbi információival, miszerint a kezdetektől fogva Jack Nicholsont szánták a szerepre. A Variety forrásai szerint a színész nagy rajongója az eredeti filmnek, ezért felkereste az ötlettel Brad Grey-t a Paramounttól. Grey pedig rögtön elkezdett dolgozni a filmstúdióval, hogy biztosítsa a jogokat. Ha a remake-jogok Nicholsonnal érvényesek, akkor viszont lehetetlen, hogy Murray egyáltalán szóba jöhetett a szerepre.

További ellentmondások is kiderültek a remake-kel kapcsolatban: a korábbi hírek még arról szóltak, hogy az eredeti film rendezője, Maren Ade is részt vesz a munkálatokban, később viszont Ade kijelentette, hogy ő és az eredeti film producerének „semmi dolga” a remake-kel.

Azért is hatnak furcsán a fentebb leírtak, mert 2014-ben Murray azután írt alá a St. Vincent főszerepére, hogy a rendező, Theodore Melfi beleegyezett, hogy a szerepet Murray-re írja, miután Melfi első választása, Jack Nicholson visszautasította azt.

Még senki sem szerződött a Toni Erdmann remake-jének rendezésére, de a legvalószínűbb választásnak Alexander Payne tűnik, aki 2004-ben leforgatta Nicholsonnal a Schmidt története című filmet, és nemrégiben együtt dolgozott Wiiggel is a Downsizing című filmen.