Bryan Singer szívesen rendezne új Vörös Szonja-filmet

Bár elég rossz most a híre Hollywoodban: ismét szexuális zaklatással vádolják, kirúgták a Queen-filmből.

Bryan Singer leporolta egy évekkel ezelőtti ötletét: a Millennium Films stúdióval karöltve visszahozná a mozikba Vörös Szonjáját, a harcias Robert E. Howard-hősnőt, aki 1985-ben egyszer már kapott egy saját mozifilmet - írja a filmvilág kulisszái mögött zajló eseményekről mindig idő előtt értesülő Hollywood Reporter. Csakhogy Singernek mostanában nincs túl jó híre Hollywoodban: tavaly kirúgták a Queen-filmből és más rendezőt szerződtetek a helyére Dexter Fletcher személyében, és ismét bíróságra kell járnia egy ellene indított perben, ahol a vád szexuális zaklatás.

Állítólag Ashley Miller, aki már az X-Men: Az elsők idején is együtt dolgozott Singerrel, meg is írta az új Vörös Szonja-mozifilm forgatókönyvét. Kérdés persze, hogy erre áldását adta-e a Marvel (és a Dynamite képregénykiadó), hiszen a klasszikus, kardos-láncbikinis Red Sonja egy '70-es évekbeli Marvel-hősnő. Persze megint más, ha az új film Robert E. Howard eredeti novelláihoz nyúlik vissza, ott ugyanis Szonja nem egy fantasy világ harcias amazonja volt, hanem az 1500-as évek török ellenes harcaiban vitézkedett.

1985-ben egyébként már készült egy Vörös Szonja-mozifilm Brigitte Nielsen és Arnold Schwarzenegger főszereplésével, de később sajnos nem követte több. Robert Rodriguez 10 évvel ezelőtt tervezgette, hogy leforgatja az új Vörös Szonját Rose McGowannal. Ebből azonban ugyanúgy nem lett semmi, ahogyan Simon West 2011-es filmtervéből sem, amiben Amber Heard lett volna a harcias amazon.(via Consequenceofsound.net)