Clint Eastwood francia terrortámadást megakadályozó amerikaiakról forgat

A színész-rendező arról a franciaországi vonaton történt támadásról készít filmet, ahol három amerikai akadályozta meg a terroristát a gyilkolásban.

A meghiúsult támadásról egy könyv is készült The 15:17 to Paris: The True Story of a Terrorist, a Train, and Three American Heroes  (A 15:17-es Párizs felé: Igaz történet egy terroristáról, egy vonatról és három amerikai hősről) címmel, amely alapjául fog szolgálni Eastwood filmjének - írta meg a Guardian. A színész ezzel a filmmel tovább bővíti azon alkotásainak sorát, ahol az amerikai hősiességet állítja középpontba.

A könyv arról a 2015-ös franciaországi vonaton történt támadásról szól, ahol Spencer Stone, Anthony Sadler és Alek Skarlatos, két, szabadságon lévő amerikai katona és barátjuk bátorságán és gyors reagálásán múlt, hogy nem történt halálos tragédia. Az Amszterdamból Párizsba tartó vonaton egy támadó lövöldözni kezdett, és három embert meg is sebesített, miközben leteperték, és megkötözték.

Eastwood 2016-ban a Sully - Csoda a Hudson folyón című filmjében Chesley “Sully” Sullenberger amerikai pilóta előtt tiszteleg, aki repülőjével sikeres kényszerleszállást hajtott végre a Hudson folyón. 2015-ös, Amerikai mesterlövész című filmje is egy hős amerikairól szól: Chris Kyle az amerikai hadsereg mesterlövészéről, aki egymaga 150 ellenséggel végzett.