Csubi rabláncon, Kylo a trónon, Rey az Erővel fojtogat – igen nyomasztó Star Wars 9-vázlatok kerültek elő!

Sötét és baljós concept artokért lelkesednek a rajongók. Ilyen lett volna a Skywalker kora, ha nem J.J. Abrams rendezi?

Alig tették túl magukat a Star Wars-rajongók azon, hogy kiszivárgott Colin Trevorrow állítólagos eredeti Skywalker kora-forgatókönyve, máris itt az újabb sokkoló hír: úgy tűnik, valaki lényegében felpakolta a netre a IX. epizód hivatalos artbookjának válatrajzait! Napok óta téma ugyanis a neten, hogy mennyivel komorabb, sötétebb és baljósabb film kerekedhetett volna azokból a rajongói fórumokon és filmes szakportálokon keringő concept artokból, amelyeket végül kidobásra ítélt a Lucasfilm és a Disney. Abban a verzióban, amit végül J.J. Abrams leforgatott, nyoma sem volt a Sith-trónuson ülő Kylo császárnak és a mellette feszítő Rey császárnőnek, és Rey nem fojtogatott senkit Darth Vader módjára úgy, ahogyan ezeken a képeken:

Szegény Csubakka sem került Kylo Ren fogságába a decemberben bemutatott filmben úgy, mint itt:

J.J. Abrams történetében Kylo Ren nem találkozott az Orákulummal Darth Vader vulkánbolygóján, a Mustafaron:

Ezeken a képeken pedig a Coruscanton álló Jedi Templom látszik. Ide Trevorrow eredetileg állítólag egy nagy leszámolást és egy látványos űrcsatát álmodott meg. Rose és Finn vezette volna az Ellenállás csapatait a Coruscanton kancellárként tanyázó Hux ellen,  miközben Rey és Kylo Ren a Mortis nevű, különös helyen fénykardoztak volna egymással.

Persze az is lehet, hogy ezek mind benne voltak J.J. Abrams víziójában is – például úgy, hogy Rey vagy Kylo Ren csak valami látomásban lépnek együtt a császári trónra. Épp ezért követelik most azt a Star Wars-rajongók, hogy a Disney mutassa meg Abrams állítólagos 3 órás(!!!) rendezői változatát is a filmből. (via NME.com)