DiCaprio, De Niro és Scorsese az indiángyilkosságokról készítene filmet

Az FBI első ügyeként is ismert Osage indiánok ellen elkövetett gyilkosságsorozatról forgatna a három mozilegenda: ez lenne az első film, amelyen közösen dolgoznak.

Az Independent szerint a történelmi jelentőségű filmes projekt sztorija, amiben Leonardo DiCaprio, Robert De Niro közösen szerepelne Martin Scorsese irányítása alatt az FBI első ügyéről szólna, melyet David Grann újságíró írt meg a közelmúltban Flower Moon: The Osage Murders and the Birth of the FBI című könyvében. Az 1920-as években az Oklahomában élő Osage indiánok rendkívüli gazdagságra tettek szert, miután olajat találtak földjükön. Ez szemet szúrt a környéken élő fehéreknek, akik elkezdték módszeresen legyilkolni a törzs tagjait, majd a gyilkossági ügyekben nyomozókat is elkezdték megölni. 

 

Ekkor bekapcsolódott a nyomozásba az FBI és annak fiatal igazgatója, J. Edgar Hoover is, aki egy korábbi Texas-ranger, Tom White segítségével kezdett nyomozni a Henry Roan nevű Osage-indián gyilkossági ügyében. A korabeli hírek szerint a kivégzésszerű gyilkosságért el is ítéltek egy John Ramsey nevű fehér férfit, aki részben magára vállalta a bűncselekményt, de az is bizonyos, hogy nem egyedül követte el a brutális tettet.

Ez a fiúk sorsa, 1993 - Robert de Niro és Leonardo DiCaprio közös munkája


A dolog pikantériája, hogy DiCaprio egyszer már eljátszotta Hoovert Clint Eastwood 2011-es életrajzi filmjében, a J. Edgar - Az FBI emberében, de lehet, hogy újra ő fogja megformálni az akkor még az FBI fejeként tevékenykedő Hoovert, De Niro pedig talán Tom White-ot alakítja majd.

Jelen pillanatban De Niro és Scorsese még egy Netflix-filmen, a The Irishmanen dolgoznak együtt, de ami késik, nem múlik.