Egy liftben Margot Robbie, Nicole Kidman és Charlize Theron

Kijött az első előzetes a parádés szereposztással készült Bomshellhez, ami a Fox csatorna körüli zaklatási botrányokról szól. Robbie-n, Kidmanen és Theronon kívül Kate McKinnon és John Lithgow is a vásznon!

Ahogy arról korábban mi is írtunk, a Fox szexuális zaklatással vádolt elnökéről, Roger Ailesről két filmes projekt is készült: a Russell Crowe és Naomi Watts főszereplésével forgatott hétrészes sorozatot, A legharsányabb hangot már be is mutatták (nálunk az HBO GO-n látható), most pedig kijött egy trailer az esetről szóló nagyjátékfilmhez, a Bombshellhez is.

A 2017. május 18-án, 77 éves korában elhunyt Roger Ailes 2016 júliusának végén azért kényszerült távozni a Fox éléről, mert a hónap elején Gretchen Carlson műsorvezető azzal vádolta, hogy szexuálisan zaklatta. Az Ailest vádló nők listája hamarosan újabb nevekkel bővült (köztük az ügyvédből lett sztárriporterrel, Megyn Kellyvel, akitől a Fox vezetősége azt kérte, álljon ki a megvádolt férfi mellett, Kelly azonban ezt megtagadta, sőt ő maga is zaklatással vádolta meg). Roger Ailes esete olyan hatalmas botránnyá nőtt, hogy más vezetők is belebuktak a csatornánál.

Az Oscar-gyanús filmdrámában Carlsont Nicole Kidman, Kellyt Charlize Theron alakítja, Margot Robbie pedig egy fiktív tévés producert játszik. John Lithgow lesz Ailes, de szerepel a Bombshellben Kate McKinnon, Allison Janney, Alice Eve és Malcolm McDowell is (utóbbi Rupert Murdochot hozza). „Én sem tudom, milyen bonyolult volt a szituáció, amiben volt, és szerintem nagyon sokan nem értik, miért nem szólalt meg korábban.

Emberileg nagyon nehéz helyzet lehetett ez számára, és ezért mélyen együtt érzek vele. Nem hiszem, hogy sokan megértenék őt”

– nyilatkozta Charlize Theron az általa megformált Megyn Kellyről, amihez Lithgow azt tette hozzá, hogy ez a film nem Ailesről magáról, hanem sokkal inkább azokról a nőkről szól, akik felszólaltak ellene.

A Jay Roach (Austin Powers filmek, Apádra ütök, Vejedre ütök, Képtelen kampány, Trumbo) rendezésében az amerikai mozikba december 20-án érkező alkotás most nyilvánosságra hozott előzetese kapcsán a legtöbben egyébként azon döbbentek le, hogy A rémben nyújtott Oscar-díjas alakítása után Charlize Theron ismét bámulatos átalakuláson ment keresztül, és a sminknek, a maszknak, protéziseknek (esetleg a CGI-nek?) köszönhetően a megszólalásig hasonlít Megyn Kellyre. Az erről szóló bejegyzések szinte elárasztották a Twittert: a legviccesebb fent látható, a lentire kattintva pedig a saját szemünkkel is megnézhetjük az elképesztő hasonlóságot.


(via The Guardian, Uproxx)