Elizabeth Banks randizhat Prince-szel

Az éhezők viadala sztárja egy megtörtént események alapján készülő filmben egy nagyon szerencsés rajongót formálhat meg – vagy nem...

A Queen For a Day azt az 1986-os esetet örökíti meg, amikor az MTV játékot hirdetett, melynek győztese eltölthetett egy estét a néhai énekessel. A szerencsés nyertes egy Lisa Barber nevű wyomingi, sheridani nő lett, akinek abban a megtiszteltetésben volt része, hogy elkísérhette Prince-t filmje, A telihold alatt premierjére.

A filmesek – köztük maga Banks is, aki a főszerepen kívül a mű produceri teendőit is elvállalta – egy Daily Beast-cikk alapján rekonstruálták az eseményeket. A szállodai szobalányként dolgozó Barber annak idején egy betelefonálós műsorban nyerte a lehetőséget (ő volt a tízezredik betelefonáló), amivel ugyanakkor a játékot szervező MTV és maga Prince sem járt rosszul.

Az énekes ugyanis egész kíséretével együtt kivonult a lány szülővárosába, ahol egy koncertet adott. A film maga pedig nem kizárólag a wyomingi rajongó alakjára fog koncentrálni, hanem arra a kokaintól fűtött, szürreális-kaotikus hangulatra, ami a kulisszák mögött uralkodott. Mindebben fontos szerep jut egy manhattani PR-osnak is, aki az egész esemény megszervezésének a felelőse – a film pedig külön gondot fordít majd arra is, hogy a két nő közti különbséget hangsúlyozza, hiszen Barber egy naiv, romlatlan vidéki lány, Robyn Riggs, a PR-os pedig egy nagyvárosi yuppie.

Elizabeth Banks. Forrás: Axelle / Bauer-Griffin / FilmMagic /Getty Images

 

Azt még nem tudni, hogy Elizabeth Banks Lisa Barbert vagy Riggset játssza majd, viszont úgy tűnik, Prince-t magát nem fogja senki sem megformálni – a jelek szerint jelenléte anélkül lesz érezhető a filmen, hogy megmutatnák (vélhetően a hangját lehet majd hallani, esetleg úgy vágják meg a jeleneteket, hogy csak hátulról lássuk, vagy egy-egy testrésze villan csak fel, ahogy azt pár hasonló filmben már lehetett látni).


(via Slashfilm)