Elkészült az Avatar 2., majdnem kész az Avatar 3.

James Cameron az örömhírt nem másnak jelentette be, mint régi barátjának, Arnold Schwarzeneggernek, akivel olyan filmeket forgattak együtt, mint a Terminátor első és második része vagy a Két tűz között.

Még szeptember 17-én került sor arra a 2020 Austrian World Summit nevű klímakonferenciára Bécsben, amit Schwarzenegger szervezett, és amelynek az egyik kapcsolódó eseménye a Cameronnal zajló beszélgetés volt egy Zoomos videohívás keretében. Az időközben a YouTube-ra is felkerült interjú legnagyobb részében Svarci arról kérdezgette az alkotót, hogy hogyan és miért lett környezetvédő.

Mindezt a rendező jó kilenc percen át el is mesélte, majd a beszélgetés utolsó három percében került sor arra a szenzációszámba menő bejelentésre, amire rengeteg mozirajongó vár évek óta, miszerint elkészült végre az Avatar második része. Mint arról korábban többször is írtunk, James Cameron 2009-es sci-fijének folytatását az eredeti tervek szerint már 2014 decemberében bemutatták volna, amely dátum először 2015-re módosult, majd különféle produkciós okok miatt folyamatosan további egy-egy évet csúszott. Végül 2020. december 18. lett a végső kitűzött premiernap – de ezt sem sikerült tartani, és jó ideje már 2021. december 17. volt a hivatalos bemutató.

Cameron ragaszkodott hozzá, hogy ez a dátum most már biztos, mint a halál, és hiába kellett leállnia a stábnak a forgatással a koronavírus okán hozott szabályok miatt több hónapra, ez nem érinti a bemutatót, mert a vizuális effektes csapat ezen idő alatt is dolgozott. Július végén azonban kiderült, hogy az Avatar 2-t mégsem láthatjuk jövőre: az új premierdátum 2022. december 16. A jelek szerint ezt most már biztosan fogja tudni tartani a stáb, hiszen amikor Schwarzenegger rákérdezett, hogy áll a forgatás, a direktor a következőt válaszolta.

„A Covid mindenkit taccsra vágott. Mi nagyjából négy és fél hónapot vesztettünk. Az azonban, hogy az Avatar 2. premierje emiatt 2022 decemberére csúszott, nem azt jelenti, hogy most nyertünk egy extra évet, mert ahogy leszállítottuk a második részt, azonnal be kell fejeznünk a harmadikat. Szóval továbbra is tart az új-zélandi forgatás, épp a maradék élőszereplős részeket forgatjuk. (…)

Az Avatar 2-vel viszont már száz százalékban készen vagyunk, az Avatar 3. forgatásából pedig már csak olyan 5 százalék van hátra”

– jelentette be az alkotó.


(via Uproxx)