Ezek a színészek játszottak a legtöbbször gonosz figurát

Egy most készült tanulmányban kiderítették, melyik az a tíz sztár, aki kollégáinál sokkal gyakrabban bújik negatív karakterek bőrébe. Vajon ki végzett az első helyen?

A guarantorloans.com nevű site-on nyilvánosságra hozott felmérés szerint – ami egyébként csak férfi színészeket tartalmaz – Robert De Niro játszott eddig pályája során a legtöbbször főgonoszt: A keresztapa 2. fiatal Vito Corleonéjától kezdve a Szemtől szemben Neil McCauley-ján keresztül Tarantino Jackie Brownjának Louis Garájáig és a Nagymenők Jimmy Conwayéig összesen 19 alkalommal.

17 gonosz karakterrel a filmográfiájában a második helyre Peter Stormare került, akit a legtöbben a Fargóból ismerünk, de gonoszkodott A nagy Lebowskiban és a Bad Boys második részében is. Bronzérmesként 16-os eredménnyel a Harvey Weinsteinnel lepisilt kézzel kezet fogó Ron Perlmant köszönthetjük, akit a negyedik helyen megosztva Tim Curry és James Woods követ (15–15).

Robert De Niro a Cape Fear Max Cadyjeként. Forrás: port

 

Az ötödik hely így kimarad, de a hatodikon ott figyel nem kevesebb mint négy színész: az angol Vinnie Jones, Guy Ritchie egyik kedvenc színésze, Gary Oldman, Christopher Walken és Malcolm McDowell (fejenként 14 gonosz alakítással). A következő kiosztott helyezés így a tizedik hely, amit 13-mal Samuel L. Jackson csípett meg.

Akit bővebben is érdekelnek a gonosz figurák, ide és ide kattintva elolvashatja a PORT.hu öt részből álló sorozatának első két darabját, amelyben a filmtörténet legjobb gonoszait listázzuk, az ötvenedik helytől visszafelé haladva. Eddig olyan elvetemült karakterek kerültek sorra, mint a Cape Fear – A Rettegés foka Max Cadyje Robert De Niro alakításában, az Az emberevő bohóca, Pennywise vagy az Amerikai pszichó sorozatgyilkos pszichopatája, Patrick Bateman.


(via Independent)