Ezt a filmjét szereti legjobban Samuel L. Jackson

Nem azt, amelyikre gondolnál! Még csak nem is az, amelyikre másodikra gondolnál. Vagy harmadikra…

A napjainkban szinte már popkulturális ikonnak számító színész több mint negyven éve van a pályán, és csaknem kétszáz filmet forgatott. Ezek közt olyan alapműveket és/vagy kultuszfilmeket is találunk, mint a Szemet szemért, a Dzsungelláz, a Nagymenők, a Ponyvaregény, a Jurassic Park, a Die Hard – Az élet mindig drága, a Jackie Brown, a Kill Bill 2. vagy az Aljas nyolcas, hiszen Jackson Spike Lee-vel és Quentin Tarantinóval is többször dolgozott már együtt.

A sztár kedvenc szerepe mégsem a felsoroltak közül való. A The Undefeated megkérte Jacksont, hogy listázza a húsz legjobb karaktert, amit valaha eljátszott, és az első helyre egy elég meglepő választás került. Sosem találtuk volna ki, de a színész az Utánunk a tűzözön Mitch Henessey-jét szerette a legjobban eljátszani.

Renny Harlin mára kissé elfeledett 1996-os akciófilmjében – melynek egyébként Shane Black írta a forgatókönyvét! – Jackson Geena Davis oldalán alakított egy magánnyomozót, akit a főhősnő kért fel, hogy kutasson a múltja után, mivel a nőt tíz évvel azelőtt terhesen mosta partra a víz New Jersey közelében, és mivel amnéziában is szenved, semmire sem emlékszik. Henessey pedig kinyomozza, hogy Davis karaktere egykor a CIA bérgyilkosa volt, ezért most a nyomában vannak. A két fél pedig együtt kezd el menekülni...

Samuel L. Jackson a második helyre egyébként a Ponyvaregény Julesát pozicionálta, bronzérmesnek pedig a Star Wars-filmek Mace Winduját tette meg. A TOP10-be azért befért egy Spike Lee- (Dzsungelláz, hatodik hely), egy M. Night Shyamalan- (A sebezhetetlen, hetedik hely), sőt egy animációs film is (A hihetetlen család, negyedik hely).


(via The Undefeated)