Fekete Özvegy és Hulk románcáról szólna a Bosszúállók 3?

Robert Downey Jr. nem sokáig lesz Vasember, nem akarja, hogy kínossá váljon. Marvel-hírek.

2018. április 26-án kerül mozikba a legújabb grandiózus Bosszúállók-epizód, az Avengers: Infinity War 1. része, ami ugyan még csak most forog Edinburgh-ben, de máris tele van a filmmel kapcsolatos hírekkel az összes moziportál és geek szakblog. Az NME például arról ír, hogy a Fekete Özvegyet alakító Scarlett Johansson elspoilerezte: Hulk visszatér önkéntes száműzetéséből az új Bosszúállók-mozifilmben (mint ismeretes: ő és Thor is kimaradtak az Amerika kapitány: Polgárháború eseményeiből, és majd csak az idei Thor 3-ból fog kiderülni, mi lett velük), ráadásul lesz egy érzelemdús jelenete Natasha Romanoff-fal.

Szintén az Infinity War forgatása kapcsán jelentette be nemrég Robert Downey Jr., hogy hamarosan szögre akasztja Vasember ruháját, és nem vállal több szuperhősös mozifilmet. Az 52 éves sztár ugyanis lassan 10 éve, 2008 óta feszít már a vaspáncélban, és eddig mindig újra és újra elvállalta Tony Stark szerepét a Marvel-filmekben, de most már lassítana:

Szeretném még azelőtt szögre akasztani a mezemet, hogy az kínossá válna.

Persze ez a mostani bejelentés lehet, hogy csak olyan, mint Daniel Craig nyilatkozatai arról, hogy most éppen bevállalja/nem vállalja a következő Bond-filmet is – vagyis hogy csak a sztárgázsiját akarja egy kis zsarolással megemelni. Nagy kérdés persze, hogy hová lehet még emelni Downey Jr. fizetését, hiszen a 2012-es Bosszúállókért és a 2013-as Vasember 3-ért is 50-50 millió dollárt kapott. Egyes pletykák szerint a Marvel filmes univerzumában fokozatosan Doctor Strange fogja átvenni Vasember helyét, mert Benedict Cumberbatch is van olyan népszerű, mint Robert Downey Jr., viszont neki elég feleakkora összeget adni egy szuperhősfilmért.

Az mindenesetre biztos, hogy az Infinity War 1-ben összeérnek majd a szálak, és a Bosszúállók Pókemberrel kiegészülve együtt bandáznak majd egy látványos űrkalandban A galaxis őrzőivel. Ez a felállás valóban a világ legjobb szuperhősfilmjét eredményezheti, de a világ legrosszabbja is lehet, ha valami marhaság lesz a keretsztori. Az új Pókember, Tom Holland a Toronto Starnak adott interjújában minden esetre azt mondta:

Ez lesz minden idők legnagyobb filmje! Higgyetek nekem, erre senki sem lesz felkészülve! Persze nem tudok semmit róla, nem tudom miről szól. Azt tudom, hogy ki a főgonosz, de ennyi. Nem engedik, hogy elolvassam a teljes sztorit, mert nem tudok titkot tartani.