Fenyegetőzik vagy segítséget kér Weinstein a kiszivárgott e-mailjében?

„Pokoli év áll mögöttem” – írja a sorozaterőszakoló, szexragadozó producer.

A nemi erőszak és egyéb szexuális bűncselekmények miatt jelenleg is bírósági eljárás alatt álló Harvey Weinstein a múlt hét elején küldött körbe közeli ismerőseinek egy e-mailt, amelynek a tartalma most kiszivárgott. A levélben a producer együttérzésért könyörög.

„Pokoli év áll mögöttem. Életem legrosszabb rémálma vált valóra”

– nyitja sorait Weinstein, aki személyes e-mail címéről küldte szét a levelet. Az eztán következőkben pedig a rendőrségi nyomozást kritizálja, és több cikket is belinkel, amelyek azt bizonyítják, hogy „a hatóságok mennyire megnehezítették a dolgát”.

Harvey Weinstein májusi letartóztatásakor. Forrás: Steven Ferdman / Getty Images

 

Végül a producer azzal zárja, hogy megkéri ismerőseit, beszéljenek telefonon is vele, ha idejük engedi, mert sokkal több van emögött a sztori mögött. Katherine Kendall, az elsők egyike, akik zaklatással vádolták a filmes mogult, Weinstein mailjét az Oscar-kampányhoz hasonlította. Kendall azt is elmondta, vannak, akik úgy gondolják, a producer vissza fog térni, és félnek tőle.

Harvey Weinstein ügyvédje, Benjamin Brafman ugyanakkor tagadja, hogy ügyfele fenyegetésnek szánta volna az e-mailt.

„Ez egy segélykérés, nem pedig egy agresszív lépés a részéről”

– szögezte le. A producert tavaly október óta több mint nyolcvan nő vádolta meg a szexuális bántalmazás valamilyen formájával, a zaklatástól a kényszerítésen át a nemi erőszakig; a legrégebbi eset még a hetvenes évek elején történt. Weinstein határozottan tagadja a vádakat.


(via NME)