Gary Oldman olyan hitelesen alakította Winston Churchillt, hogy nikotinmérgezést kapott

A színésznek több száz szivart kellett elszívnia A legsötétebb óra forgatásán.

Gary Oldman Winston Churchill szerepét élete egyik legnagyobb alakításának tartják - és ez már csak azért is nagy szó, mert ha különc vagy extrém figuráról van szól, Oldman hihetetlenül odateszi magát. A legsötétebb óra Churchill életének második világháború alatti szakaszáról szól.

Mivel a politikus szivar nélkül kábé olyan, mint Zeusz villámok nélkül, Oldmannak az egész film alatt szivaroznia kellett. A 30 millió dolláros költségvetésből 20 ezer néhány száz darab Romeo y Julietas szivarra ment el, ami Churchill kedvenc márkája volt. Ez a mennyiség még egy láncdohányosnak is embert próbáló, tiszteletteljes teljesítmény lenne, és nem csoda, hogy Oldman nikotinmérgezést kapott. A The Hollywood Reporternek elmesélte, hogy a kellékes egyfolytában cserélte a megfelelően leégett szivarokat, hogy ne legyen baki -  tízszer, tizenkétszer jelenetenként.

De úgy tűnik, Winston Churchill életre keltése igazi jutalomjáték egy színésznek: John Lithgow is fantasztikus alakítást nyújtott a The Crown első évadában.

A legsötétebb órát január 18-tól láthatjuk.