George Clooney-t is megszerezte a Netflix

A streamelős cég újabb sztárt kaparintott meg: Clooney ráadásul nemcsak főszerepet játszik, de rendezi is a Good Morning, Midnight adaptációját.

A kétszeres Oscar-díjas művész ezúttal Lily Brooks-Dalton 2016-os regényét viszi filmre, Mark L. Smith (A visszatérő) forgatókönyve alapján. A producer szintén Clooney lesz, produkciós cégén, a Smokehouse Picturesön keresztül üzlettársával, Grant Heslovval együtt. A forgatás októberben kezdődik.

A posztapokaliptikus történetben párhuzamosan követhetjük egy, az Északi-sarkon tartózkodó magányos tudós, Augustine (őt játssza Clooney) és az Aether űrhajó legénységének a sorsát, akikkel a férfi megpróbálja felvenni a kapcsolatot, hogy visszanavigálja őket a Földre.

George Clooney A 22-es csapdája premierjén. Forrás: David M. Benett / Getty Images for Channel 4 Television

 

„Grant és én nem is lehetnénk izgatottabbak, hogy részesei lehetünk ennek a hihetetlen projektnek.

Mark egy olyan író, akit már régóta csodálunk, és az általa írt forgatókönyv igazán emlékezetes.

És természetesen el vagyunk ragadtatva, hogy a netflixes barátainkkal dolgozhatunk” – nyilatkozta Clooney.

A sztár a Smokehouse Picturesön keresztül korábban olyan alkotásokat gyártott, mint A 22-es csapdája című sorozat, Az Argo-akció című film (ezért kapta az egyik Oscarját), a Good Night, and Good Luck., A hatalom árnyékában, a Pénzes cápa, az Augusztus Oklahomában, Az amerikai vagy a Suburbicon. Ahogy az ebből a listából is kiderül, a művésztől nem áll távol az irodalmi adaptáció területe, és az említett feldolgozásokon kívül ő rendezte az Egy veszedelmes elme vallomásai és a Műkincsvadászok című adaptációkat is.


(via Deadline)