Gwyneth Paltrow komolyan veszi a koronavírust

Talán túl komolyan is. Legújabb Instagram bejegyzése legalábbis erről árulkodik. A posztból az is kiderül, hogy nagy hatással volt rá a Fertőzés című filmben játszott szerepe is.

„Úton Párizsba.

Paranoia? Körültekintés? Pánikolás? Higgadtság? Járvány? Propaganda? Paltrow ezzel az izével az arcán fog aludni a gépen.

Már játszottam ezt a szerepet. Vigyázzatok magatokra! Ne rázzatok kezet! Mossatok kezet rendszeresen!” – írta ki a színésznő egy olyan fotó mellé, amelyen egy repülőgépen látható, arcát pedig egy olyan komoly maszk takarja, amilyet a magyar egészségügyi dolgozók valószínűleg még sosem láttak.

A sztár egyébként azért írta ki a vezetéknevét, mert előtte nagyon frappánsan minden egyes szó P-vel kezdődött a posztjában. A „már játszottam ezt a szerepet” mondattal pedig arra utalt, hogy Steven Soderbergh 2011-es filmjében, a Fertőzésben ő volt az a vírusgazda, aki miatt rekordidő alatt elterjedt egy súlyos, halálos betegség a világon, tízmilliókat pusztítva el.

A koronavírus terjedése miatt a Soderbergh-mozi ismét népszerűségre tett szert, és sokan vonnak párhuzamot a film és a valóság között (a Fertőzésben Hongkongból érkezett a rejtélyes vírus, Paltrow figurája pedig egy helyi séf miatt kapta el, aki egy denevér által megfertőzött disznót dolgozott fel).

Az Instagramon egyébként többen is odaírták a színésznő fotója mellé, hogy teljesen feleslegesen fárasztja magát a maszkkal, hiszen egy ilyen komoly eszköz maximum akkor lenne indokolt, ha az egészségügyben dolgozna, és közvetlen kapcsolatba kerülne fertőzött betegekkel. De a sztár mindig is híres volt az egészséghez és az életmódhoz kapcsolódó szokatlan nézeteiről (értsd: hülyeségeiről), lásd például legújabb netflixes reality műsorát, a Gwyneth Paltrow életmódkísérleteit.


(via The Guardian)