Gyalázat! Valaki az éjjel feketére festette Bud Spencer portréját!

Béna franciasággal azt is odaírta: „Ez nem egy emlékfal!” Bosszú volt a Lajcsi-kép lefújásáért?

Szomorúan indult ma a napja a Magyar Bud Spencer és Terence Hill rajongói társaság Facebook-csoport tagjainak: futótűzként kezdett ugyanis terjedni a hír pár HÉV-ről készített mobilos fotóval együtt:

valaki az éj leple alatt lefújta feketére Bud Spencer portréját a Filatorigátnál!!!

Forrás: Kaszás Tamás / Port.hu

 

A tettes ráadásul egy Google-fordítóval bénán összerakott, furcsa angol-magyar-francia keveréknyelven az alábbi feliratot mázolta fehér festékkel a befeketített falra (alighanem erre a mémmé vált képre gondolhatott az illető):

R.I.P. híresember! Ez nem egy emlékfal!

Az eset talán annak a felháborodási hullámnak lehet a következménye, ami azután szabadult el, hogy a napokban kiderült: Lagzi Lajcsi még márciusban a Tv2 stábjával odafújta a saját arcképét Bud Spencer portréja mellé, ezzel promózva az Édes élet című műsorát. Márciusban az eset még senkit sem érdekelt, a Lajcsi-portré (és egy Bud Spencer arcára került, ronda piros csík) ügye akkor robbantotta fel a fél internetet, amikor vasárnap egy rajongó szóvá tette a dolgot egy Facebook-csoportban, egy másik, jóval dühösebb fan pedig fogta magát, és feketére mázolta az egész Lagzi Lajcsi-portrét. Az esetről ezután nemcsak a Port és az Index, de a 24.hu, a Hvg, az Alfahír és a Ripost is beszámolt, sőt, Balázsék Reggeli Show-jában is téma volt.

Fotó: Kaszás Tamás / Port.hu

 

A zarándokhellyé vált Bud Spencer-portré lefestésének hírével megkerestük a kép eredeti alkotóját, a TakerOne művésznevű graffitist is. Megkérdeztük, mi a véleménye erről a gyalázatos átfirkálásról, illetve hogy ha a Piedone-rajongók biztosítanák hozzá a feltételeket (pénz a festékre, védettebb hely, stb.), újra megrajzolná-e valahol máshol Bud Spencer portréját. Amint válaszol, frissítjük a cikket.