Gyomorforgatóan durva, új fotók jöttek ki az Alien: Covenanthoz [18+]

És most már az is biztos, hogy Michael Fassbender két androidot alakít a filmben.

Vigyázat, extrém spoilerveszély és felkavaró tartalom!

Egy belezős horrorfilmeket megszégyenítően véres új kép és pár igencsak spoileres, exkluzív fotó jelent meg a patinás Empire magazinban a május 18-án mozikba kerülő Alien: Covenant reklámkampányának részeként. A lap nyomtatott változatából a rajongók pár napja már beszkenneltek egy cuki kis újszülött Alient, ami csupa vér és belsőség (gyaníthatóan azért, mert ép most bújt ki egy szerencsétlen űrhajósból):

Forrás: Empire / 20th Century Fox

 

Ezen a sokak szerint undorító pillanatképen a Prometheus végéről jól ismert, manósipkás proto-alien falatozgat jóízűen egy űrzsoldos hullájából:

Forrás: Empire / 20th Century Fox

 

A manósipka hasonlatom amúgy nem véletlen: Ridley Scott maga nyilatkozta azt, hogy az új film szörnyetegét (ami a xenomorf helyett a neomorf nevet kapta) a csúnyácska koboldcápa ihlette. A forgatókönyvet jegyző John Logan arról is mesélt az Empire-nek, hogy Scott csupa ilyen csúfságról szóló természetfilmet akart vele megnézetni, de ő azt válaszolta erre:

Ezek annyira gyomorforgatóak, hogy nem tudsz annyit fizetni, amennyiért mindet végignézem!

És ha már pénz: az Empire cikkében Michael Fassbender is megerősítette, hogy nem egy, hanem két androidot fog alakítani a filmben. Az egyik szintetikus ember a Covenant legénységét vérvizsgálatokkal és egyebekkel segítő Walter lesz, a másik pedig nem más, mint a Prometheusból már ismert, azóta kicsit bekattant, hobbiból Mérnököket felboncoló, életet teremteni akaró David.

Forrás: Empire / 20th Century Fox

 

Fassbender viccelődött is a kettős szereposztással:

 Az első kérdésem ez volt: dupla szerepért dupla gázsi jár?

Az Empire harmadik fotóján valaki épp alaposan megszór egy települést a terraformálásra és tömegpusztításra egyaránt felhasználható fekete trutyival. Mivel a figurának szőke haja van, és kék a kezeslábasa gyanúsan hasonlít a Prometheus legénységének egyenruhájára, a rajongók szerint ez a tömeggyilkos nem más, mint a megzakkant David, aki valahogy összerakta magát, miután az előző részben a frissen felébresztett Mérnök letépte a fejét. Talán pont a Prometheus katasztrófáját túlélő Dr. Shaw segítségével tette mindezt, akinek a dögcéduláját a Covenant legénysége fogja megtalálni az új bolygón? Pár hét, és kiderül!

Forrás: Empire / 20th Century Fox

 

Az új Alien-film középpontjában a címbéli kolonizációs hajó, a Covenant legénysége áll majd. Ők indulnak el a Weyland társaság megbízásából egy Új Paradicsomnak hitt, erdős-hegyvidékes bolygó meghódítására, és a tervek szerint ott is maradnak, hogy új kolóniát alapítsanak. Csakhogy nem is sejtik, hogy a planéta nem a Paradicsom, hanem maga a Pokol, mivel tele van Alien-tojásokkal, amelyekből ki is kelnek kedvenc moziszörnyeink, hogy megint egy jó kis kergetőzést csapjanak a szűk űrhajófolyosókon! Az Alienek ámokfutásának hátterében gyaníthatóan David áll majd. (via Geektyrant)