Gyönyörű videóval emlékeznek Carrie Fisherre

Méltó módon emlékeztek meg az éves legnagyobb Star Wars ünnepségen a tavaly decemberben elhunyt színésznőről.

Idén 40 éves a Star Wars, így a rendes éves Star Wars Celebration sokkal nagyobb csinnadratta, mint általában lenni szokott. A december végén elhunyt Carrie Fisher hiánya azonban fájón érződik, és egy gyönyörű videóban mutatták be, hogy milyen fantasztikus volt: karakán, egyszerre cinikus és keserű, ám saját hülyeségein és betegségén is nevetni tudó, rendkívül vicces nő.

A videóban archív felvételeket, filmrészleteket vágtak össze a kollégák és barátok vallomásaival, és Fisher legjellegzetesebb megszólalásaival. Természetesen felbukkan a színésznő kutyája is, akit a család teljes jogú tagjaként Gary Fisher nevezett, és mindenhová magával vitt - a lógó nyelvű, bumfordi francia bulldog terápiás kutyaként került mellé, ugyanis Fisher erősen bipoláris volt, ami nagyon megkeserítette az életét, de ebből soha nem csinált titkot. 

Halála előtt leforgatták Fisher jeleneteit Az utolsó Jedikhez, és a család engedélyével az új trilógia záró epizódjában is felbukkan, ugyanis Leia tábornoknak fontos szerepet szántak a folytatásokban - de nem CGI segítségével, hanem a filmekből kimaradt anyagokból vágják majd ösze a jeleneteit. 

Egyébként érdemes követni a Star Wars Celebration eseményeit, mert holnap várható Az utolsó Jedik előzetese, és a híresztelések szerint nem valami rövidke mézesmadzag lesz, amitől mindenki csak feldühödik, hanem tisztességes hosszúságú.