Háborognak a hivatásos bohócok az új Az előzetese miatt

Attól félnek, hogy árt az amúgy is megtépázott hírnevüknek, ha Stephen King rémsége ismét a vászonra kerül.

Egy héttel ezelőtt debütált az első trailer Stephen King kulthorrorjának új feldogozásához, és mindenki imádta, vagyis majdnem mindenki. Az Independent cikke szerint ugyanis a hivatásos bohócok nem igazán örülnek annak, hogy Pennywise, azaz Krajcáros visszatér, hiszen még a tavalyi horrorbohóc őrületet sem heverte ki a szakma, és úgy érzik, ez a film egy újabb szöget jelent a koporsójukban. 

"Nem számíthatunk túl sok jóra" - nyilatkozta a 42 éves Guilford "Gilly" Adams, aki már 20 éve dolgozik bohócként.  "Ártani fog az üzletnek" - tette hozzá a 33 éves Nick Kane, akit Mr. Nickként ismernek a szakmában. Kollégájuk, Roger Fojas szerint nem megalapozatlanok a félelmeik, az előzetes megjelenése óta a Yelp-oldalának látogatottsága visszaesett.  Őket valószínűleg az sem nyugtatja meg, hogy Stephen Kingnek nagyon tetszett a film elővágott változata, és úgy fogalmazott, hogy ez egy csodálatos alkotás és  látottak felülmúlták az elvárásait.

A rémálomba illő bohóc egyébként nem az író agyszüleménye, már a korai 18. században is tettek említést ilyen lényekről. És ha valaki tényleg ártott a szakmának, az John Wayne Gacy. A sorozatgyilkos, aki 1972 és 1978 több tucat fiút és fiatal erőszakolt és ölt meg, ugyanis bohócként dolgozott, és rendszeresen lépett fel gyerekzsúrokon, valamint kórházakban. A férfit 1994-ben végezték ki.